Ο Nico Rosberg της Williams κυριάρχησε και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστραλίας, το οποίο ανοίγει την προσεχή Κυριακή (29/03) την αυλαία του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.


Παρότι ότι οι περισσότερες ομάδες δεν αποκάλυψαν την πλήρη δυναμική τους, από τις δοκιμές μπορούν να βγουν δύο ασφαλή συμπεράσματα: Πρώτον, ότι οι ενστάσεις τεσσάρων ομάδων για τη νομιμότητα του αεροδυναμικού διαχύτη των Williams, Brawn και Toyota μόνο τυχαίες δεν ήταν.


Οι παραπάνω ομάδες σημείωσαν τους έξι ταχύτερους χρόνους της πρώτης επτάδας στη δεύτερη περίοδο, αποδεικνύοντας τη σημασία του ζητήματος και μαζί ότι οι ενστάσεις των άλλων ομάδων ήταν κινήσεις απελπισίας, για ένα «παράθυρο» των κανονισμών που δεν ανακάλυψαν οι ίδιες.


Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ήδη τα φετινά μονοθέσια είναι ταχύτερα των περσινών. Παρότι το αρχικό πλάνο προέβλεπε μείωση της αρνητικής άντωσης κατά 50%, με τις δοκιμές εξέλιξης, το KERS και τα ελαστικά slicks οι ομάδες κάλυψαν αυτή την υστέρηση.


Ο χρόνος του N. Rosberg στην πρώτη περίοδο ήταν ένα δέκατο ταχύτερος από την περσινή pole position του Lewis Hamilton και στη δεύτερη περίοδο ήταν επτά (!) δέκατα ταχύτερος. Κι ακόμα οι ομάδες δεν έχουν ξεδιπλώσει την πλήρη δυναμική τους, ενώ και η πρόσφυση της πίστας θα βελτιωθεί όσο εξελίσσεται το τριήμερο.


Εκτός από τις Williams, Brawn και Toyota, στην κορυφή των δοκιμών της πρώτης περιόδου εναλλασσόταν και ο Kimi Raikkonen (Ferrari) που έκανε χρόνο 1:26.750 με μαλακά ελαστικά, πριν ο Nico Rosberg και ο Kazuki Nakajima της Williams βελτιώσουν ελάχιστα, με σκληρή όμως γόμα.


Στη δεύτερη περίοδο ο Nico ανέβηκε στην κορυφή (περνώντας τις Toyota) στο ημίωρο και δεν έπεσε ποτέ από εκεί. Αντίθετα, δύο φορές βελτίωσε τον ταχύτερο χρόνο του, φτάνοντας τελικά με μαλακή γόμα στο 1:26.053 – που θεωρείται εκθαμβωτικός χρόνος, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα.


Στο άλλο άκρο της κατάταξης, το τριήμερο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τη McLaren. Ο Lewis Hamilton και ο Heikki Kovalainen έκαναν διαρκώς παράπονα για έλλειψη πρόσφυσης – και μάλιστα ο τελευταίος μέσω ραδιοεπικοινωνίας έλεγε στην ομάδα ότι συχνά το δάπεδο του μονοθεσίου ακουμπούσε στην άσφαλτο.


Επίσης, ο πρωταθλητής είχε και μια μικροέξοδο, όπως και οι F. Massa, K. Raikkonen, R. Barrichello, K. Nakajima (εξαιτίας κλαταρίσματος) και Sebastien Vettel. Μάλιστα, ο τελευταίος σταμάτησε στην πίστα στην πρώτη περίοδο εξαιτίας υδραυλικού προβλήματος που επιβεβαίωσε τη φτωχή αξιοπιστία της Red Bull RB5.



GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ 2009


ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ


ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

























































<TD

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

Αποκαλύψεις Βουρλιώτη: Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ και το φαινόμενο της… λευκής κόλλας

Ο Χαράλαμπος  Βουρλιώτης αναφερόμενος σε έρευνες της Αρχής, αποκάλυψε ότι ερευνώνται δεκάδες πρόσωπα για τρομοκρατική δράση ή για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, ενώ έχουν γίνει δεσμεύσεις εκατομμύριων ευρώ στο πλαίσιο των εν λόγω ελέγχων.

Μίνα Μουστάκα
Μίνα Μουστάκα

Άγιος Δημήτριος: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 27χρονου

Όπως επισημαίνεται στο πλαίσιο της προανάκρισης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση της ανθρωποκτονίας στον Άγιο Δημήτριο ενώ παράλληλα διακριβώθηκε και το κίνητρο της πράξης

Σύνταξη

Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ιράν «αποκτά παγκόσμια διάσταση», δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Χέγκσεθ

«Κανείς δεν κάνει τη διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ προς οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς την άδεια του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ», δήλωσε ο Πιτ Χέγκσεθ

Σύνταξη

Η τιμωρία της UEFA στον Πρεστιάνι για την ομοφοβική επίθεση στον Βινίσιους

Την ποινή του αποκλεισμού για έξι αγωνιστικές στον Τζανλούκα Πρεστιάνι επέβαλε η UEFA για ομοφοβική και όχι ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους, όπως έκρινε. Οι τρεις είναι με αναστολή.

Σύνταξη

Ο ΔΣΑ είναι αντίθετος σε αρνητικές συμπεριφορές στη δίκη για τα Τέμπη – Η αιχμή για «συγκεκριμένη δικηγόρο»

«Κραυγές, επιθετικές συμπεριφορές, συκοφαντίες δεν πρόκειται να κάμψουν τη σταθερή μας θέση που είναι η πρόοδος της δίκης και η αναζήτηση της αλήθειας», τονίζει ο ΔΣΑ

Σύνταξη
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ ΧΡΟΝΟΣ ΓΥΡΟΙ
1. Rosberg Williams-Toyota 1:26.687 19
2. Nakajima Williams-Toyota 1:26.736 21
3. Raikkonen Ferrari 1:26.750 24
4. Barrichello Brawn-Mercedes 1:27.226 21
5. Kovalainen McLaren-Mercedes 1:27.453 15
6. Button Brawn-Mercedes 1:27.467 12
7. Massa Ferrari 1:27.642 24
8. Glock Toyota 1:27.710 24
9. Sutil Force India-Mercedes 1:27.993 20
10. Alonso