Μέτρα για τους αγρότες της Κρήτης ανακοίνωσε ο Σωτήρης Χατζηγάκης
Μαραθώνιος υπήρξε ο διάλογος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ.Χατζηγάκη με τους αγρότες της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου. Ο κ. Χατζηγάκης ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τους παραγωγούς του νησιού. Μη ικανοποιημένοι δηλώνουν οι αγρότες.
91
Μαραθώνιος υπήρξε ο διάλογος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη με τους αγρότες της Κρήτης που ολοκληρώθηκε την Κυριακή λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου. Ο κ. Χατζηγάκης ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τους παραγωγούς του νησιού. Μη ικανοποιημένοι δηλώνουν οι αγρότες.
Στον διάλογο πήραν μέρος εκπρόσωποι όλων των αγροτών αλλά και κτηνοτροφικών φορέων της Κρήτης παρουσία εκτός του υπουργού, των υφυπουργών κ. Κιλτίδη και Παπαδόπουλου του Γ. Γ κ . Σκιαδά του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κατσαρού του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Βεργίνη του ΓΓ της Περιφέρειας κ. Σ. Τσόκα των βουλευτών και νομαρχών του νησιού.
Ο κ. Χατζηγάκης χαρακτήρισε τα μέτρα ικανοποιητικά και ανέφερε πως είναι πάντα ανοιχτός στον διάλογο και πως οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί βήμα στους αγρότες, «ώστε να ακουστούν οι απόψεις τους και μέσα από μια συλλογική προσπάθεια και έναν εποικοδομητικό διάλογο να χαράξουμε την νέα στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας».
Προχώρησε επίσης στην εξαγγελία συγκεκριμένων έργων υποδομής τα οποία θα συμβάλλουν καίρια στην καλύτερη παραγωγή και στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στο νησί.
Αναφέρθηκε στα μέτρα του υπουργείου για κάθε καλλιέργεια ξεχωριστά. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν αύξηση πιστώσεων για την καταβολή αποζημιώσεων στα ελαιοκομικά προϊόντα, στρεμματικές αποζημιώσεις, έκτακτη ενίσχυση, επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων και άλλα.
Ο κ. Χατζηγάκης ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ξεκινήσει η καταβολή ειδικών ενισχύσεων και θα συνεχιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα.
Οι αγρότες της Κρήτης δια των εκπροσώπων των δήλωσαν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα και ανέφεραν ότι αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου με την υπογραφή του υπουργού για να τοποθετηθούν αναλυτικά η ακόμη και να προχωρήσουν σε αντιδράσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγος του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό – Το πρώτο μήνυμα που έστειλε
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442