Μέτρα για προστασία των επιχειρήσεων του κέντρου θα παρουσιάσει ο Χρ.Μαρκογιαννάκης
Τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση για την προστασία των εμπορικών επιχειρήσεων του κέντρου από τις επιδρομές των κουκουλοφόρων θα παρουσιάσει ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρ.Μαρκογιαννάκης στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΑ όπου ζήτησε να παρέμβει.
103
Παρέμβαση ζήτησε να κάνει στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης.
Ο υφυπουργός θα παραστεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα ασχοληθεί με το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από το Δεκέμβριο και μετά οι εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου από τις επαναλαμβανόμενες καταστροφικές πράξεις αγνώστων και θα ενημερώσει το ΕΒΕΑ για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το υπουργείο.
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές την περασμένη Παρασκευή από τους εμπειρογνώμονες του επιμελητηρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, πρόκειται για 67 επιχειρήσεις εκ των οποίων κάποιες από αυτές είναι η δεύτερη φορά που έχουν υποστεί ζημιά από τη δράση των κουκουλοφόρων.
Την Τρίτη υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί από το επιμελητήριο η διαδικασία καταγραφής οπότε και θα γίνει γνωστό το ύψος των χρημάτων που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών.
Από την πλευρά του, το ΕΒΕΑ ζητά από το υπουργείο Οικονομίας την αποζημίωση των επιχειρήσεων του κέντρου που υπέστησαν ζημιές κατά τα πρότυπα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε το Δεκέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός για φωτιά στα Χανιά – Ήχησε το 112
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
- Greece Extends Deadlines for Home Energy Upgrade Schemes
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Τσιτσιπάς: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»
- Μύκονος: Γιωτ των 220 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε στην Ψαρρού – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- Λίβανος: Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Αούν – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442