«Ψαλίδι» στις δαπάνες ή διακοπή επιχορήγησης το μήνυμα της Διυπουργικής φορέων
Συνεδρίασε για πρώτη φορά την Τετάρτη η Διυπουργικής Επιτροπή φορέων γενικής κυβέρνησης με στόχο την εξεύρεση τρόπων μείωσης των δαπανών. Αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι κάθε εποπτευόμενος φορέας από το υπουργείο θα καταρτίζει επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ οι προϋπολογισμοί του 2010 θα έχουν απολύτως δεσμευτικό χαρακτήρα.
30
Συνεδρίασε για πρώτη φορά την Τετάρτη η Διυπουργικής Επιτροπή φορέων γενικής κυβέρνησης με στόχο την εξεύρεση τρόπων για τη μείωση των δαπανών.
Συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά, Υγείας Δ.Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός Οικονομίας Ν.Λέγκας.
Αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι κάθε εποπτευόμενος φορέας από υπουργείο θα καταρτίζει το επιχειρησιακό του σχέδιο, θα συντάσσει ισολογισμό – απολογισμό με βάση συγκεκριμένο υπόδειγμα και θα ολοκληρώσει την εισαγωγή διπλογραφικού συστήματος.
Επίσης οι φορείς θα πρέπει να παρουσιάσουν τους προϋπολογισμούς τους για το 2010 που θα εγκριθούν από τη διυπουργική επιτροπή και θα έχουν απολύτως δεσμευτικό χαρακτήρα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο όσες διοικήσεις των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης δεν συμμορφωθούν, προβλέπονται κυρώσεις μεταξύ των οποίων είναι και η διακοπή της κρατικής επιχορήγησης.
Με νέα νομοθετική ρύθμιση θα προστεθεί στις κυρώσεις και η ποινή της έκπτωσης των μη αιρετών διοικήσεων και φορέων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 10 ακριβότεροι ποδοσφαιριστές από τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Marfin: «Δεν υπάρχει ταυτοποίηση προσώπων, αλλά κινητών αντικειμένων», λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης
- Βασίλης Κικίλιας: «Για εμάς η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα – Πληρότητες έως και 100%»
- «Οι 12 Ένορκοι»: Για 12η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη
- «Πατριωτική» βενζίνη – Ο Τραμπ, το Ιράν και το μυστήριο του Freedom Fuel Network
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συντάξεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442