
Aθώοι οι τέσσερις από τους κατηγορούμενους για την απόδραση, προτείνει η εισαγγελέας
Την ενοχή του αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού για συμμετοχή, με ενδεχόμενο δόλο, στην απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριτζάι πρότεινε η εισαγγελέας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά. Αντίθετα, η λειτουργός πρότεινε την αθώωση των άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων.
30
Την ενοχή του αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού για συμμετοχή, με ενδεχόμενο δόλο, στην απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριτζάι πρότεινε η εισαγγελέας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά.
Αντίθετα, η λειτουργός πρότεινε την αθώωση των άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων, δηλαδή των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων, του εξωτερικού φρουρού των φυλακών και του πιλότου του ελικοπτέρου.
Η δίκη ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ την Τρίτη παραιτήθηκαν -σε ένδειξη διαμαρτυρίας όπως δήλωσαν- από την υπεράσπισή οι δικηγόροι Δημήτρης Τσοβόλας και Γιώργος Καρατζογιάννης.
Οι δύο δικηγόροι δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τους κατηγορούμενους, όταν η έδρα του δικαστηρίου απέρριψε αίτημά τους για τη μη περαιτέρω κράτηση των κατηγορουμένων.
Τελικά, η δίκη συνεχίστηκε από το πρωί της Τετάρτης με την κατάθεση μαρτύρων και τις απολογίες των κατηγορουμένων.
Yπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος των πέντε ατόμων για συμμετοχή σε απόδραση κρατουμένου.
Εκτός των πέντε που δικάστηκαν, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν άλλοι οκτώ υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού.
Πρόκειται για δύο αρχιφύλακες, έναν υπαρχιφύλακα, τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους και δύο εξωτερικούς φρουρούς.
Δείτε σε βίντεο πώς έγινε η απόδραση
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προς το χειρότερο οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα – Ψαλίδι σε ανάπτυξη, άνοδος του πληθωρισμού
- Ντέιβιντ Σεντάρις: Γιατί ήθελα να κρατήσω μυστικό τον γάμο μου με τον Χιου
- Απίθανη ομιλία του προπονητή της Σεβίλλης: «Θέλω να σας σκοτώσω όλους!» (vid)
- Κερατσίνι: Οροφές που στάζουν στο 7ο νηπιαγωγείο – Φόβους για την ασφάλεια των παιδιών τους εκφράζουν οι γονείς
- Κομισιόν: Δεν έχουμε άμεση έλλειψη καυσίμων – Η ανησυχία επικεντρώνεται στην επάρκεια για τα αεροσκάφη
- ΕΚΠΑ: Ανάμνηση νόστιμη και ευχάριστη


