
Ζημιές 492 εκατ. ευρώ για το 2008 ανακοίνωσε η Emporiki Bank
Η Emporiki Bank ανακοίνωσε την Πέμπτη ζημιές ύψους 492 εκατ. ευρώ το 2008, έναντι κερδών 73,4 εκατ. ευρώ το 2007, εξαιτίας των υψηλότερων προβλέψεων για επισφαλή δάνεια, εν μέσω επιδείνωσης του οικονομικού περιβάλλοντος.
28
Η Emporiki Bank ανακοίνωσε την Πέμπτη ζημιές ύψους 492 εκατ. ευρώ το 2008, έναντι κερδών 73,4 εκατ. ευρώ το 2007, εξαιτίας των υψηλότερων προβλέψεων για επισφαλή δάνεια, εν μέσω επιδείνωσης του οικονομικού περιβάλλοντος.
Η τράπεζα είπε ότι οι επιδεινούμενες συνθήκες στις αγορές έπληξαν τα αποτελέσματά της και την οδήγησαν σε αύξηση των προβλέψεων της στα 493,3 εκατ. ευρώ έναντι 233,6 εκατ. ευρώ το 2007.
«Το ύψος των προβλέψεων αντικατοπτρίζει τη συντηρητική πολιτική της τράπεζας σε μία περίοδο κατά την οποία ορισμένοι δανειολήπτες ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων τους», είπε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Τα καθαρά έσοδα τόκων της Emporiki υποχώρησαν 13,6%, σε ετήσια βάση, στα 648,7 εκατ. ευρώ, με τις χορηγήσεις στην στεγαστική πίστη να σημειώνουν αύξηση 6,2% στα 7,87 δις ευρώ και στην καταναλωτική πίστη αύξηση 11,4% στα 3,58 δις ευρώ.
Η τράπεζα είπε ότι η γενική συνέλευση των μετόχων εντός της ημέρας αναμένεται να εγκρίνει αύξηση κεφαλαίου ύψους 850 εκατ. ευρώ.
«Όλοι οι μέτοχοι έχουν δικαίωμα αγοράς 7 νέων μετοχών για κάθε 6 μετοχές που διαθέτουν με τιμή έκδοσης 5,5 ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στην ονομαστική αξία της μετοχής», είπε η Emporiki προσθέτοντας ότι μετά την αύξηση κεφαλαίου ο δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων (Tier 1) θα διαμορφωθεί στο 8% και ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από το 10%.
Το νέο επιχειρηματικό της σχέδιο θα παρουσιαστεί στα μέσα του 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Τσιτσιπάς: Η απονομή του τροπαίου στο Γκστάαντ και η ατάκα για την… αγελάδα (vid)
- Το smartphone καταστρέφει τους αντίχειρές σας – Να πώς μπορείτε να το αποτρέψετε
- «Μολυσμένη μητέρα» – Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν σβήνει την ίδια του τη μάνα από την ιστορία της Βόρειας Κορέας
- Μεσσηνία: Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας
