
Ο Χ.Αλμούνια δεν αποκλείει το ενδεχόμενο σχεδίου στήριξης για τις χώρες της ΕΕ
Aνοικτό άφησε ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια το ενδεχόμενο σχεδίου στήριξης κρατών-μελών της ΕΕ, κυρίως αυτών στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, διευκρινίζοντας, ταυτόχρονα, ότι οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης είναι σε καλύτερη κατάσταση και μάλλον δεν θα χρειαστούν ανάλογη βοήθεια.
27
Aνοικτό άφησε, τη Δευτέρα, ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, το ενδεχόμενο σχεδίου στήριξης κρατών μελών της ΕΕ, ενώ σχεδόν απέκλεισε κάτι αντίστοιχο για τις χώρες της ευρωζώνης.
Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στη Μαδρίτη, ο κ. Αλμούνια είπε ότι η Ουγγαρία και η Εσθονία έχουν λάβει βοήθεια από την ΕΕ, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστούν βοήθεια και άλλες χώρες της ΕΕ, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια μία χώρα εκτός ευρωζώνης» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αλμούνια είπε ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης είναι σε καλύτερη κατάσταση και οι πιθανότητες να χρειαστούν τη στήριξη της ΕΕ είναι πολύ λιγότερες.
«Με την ευρωζώνη, η κατάσταση δεν είναι ίδια, είτε αναφορικά με το δημόσιο χρέος, είτε αναφορικά με το εξωτερικό χρέος, είτε με την ικανότητα αντίδρασης στην ύφεση» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
- «Όχι» της εισαγγελέως σε διακοπή ή αναβολή της δίκης για τα Τέμπη
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)


