
Τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από το 1980 θα σημειώσει η βρετανική οικονομία το 2009
Το βρετανικό ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί κατά 3,3% φέτος, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1980, εκτιμά η Συνομοσπονδία των Βρετανών Βιομηχάνων, ενώ προβλέπει ότι οι τιμές των ακινήτων θα υποχωρήσουν κατά μέσο όρο 15,5%.
27
Προς πάνω αναθεώρησε η η Συνομοσπονδία των Βρετανών Βιομηχάνων (CBI)τις προβλέψεις της για τη συρρίκνωση της οικονομίας το 2009, καθώς η Βρετανία διέρχεται τη χειρότερη περίοδο της εδώ και 30 χρόνια.
Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί βιομήχανοι εκτιμούν ότι η μείωση του ΑΕΠ θα ανέλθει έως το 3,3%. Τον περασμένο Νοέμβριο, η πρόβλεψη έκανε λόγο για πτώση 1,7%.
Στο τέλος του 2009 εκτιμάται ότι το ΑΕΠ θα έχει συρρικνωθείγια έξι συνεχή τρίμηνα.
Ο κρατικός δανεισμός της κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα αυξηθεί φέτος στα 148,7 δισ. λίρες ή το 10,6% του ΑΕΠ καιστο 11,8% το 2010. Η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί ότι μέχρι τις αρχές του 2010 θα ανέλθει στο 8% του ΑΕΠ.
Στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, οι άνεργοι θα ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια άτομα, από 1,97 εκατομμύρια στο τέλος του 2009, σύμφωνα με τις προβλέψεις της CBI.
Η βρετανική οικονομία δύσκολα θα ανακάμψει σε ικανοποιητικό βαθμό, όσο συνεχίζεται η πτώση των τιμών των ακινήτων.
Η μέση τιμή πώλησης, τον Φεβρουάριο, ήταν 216.163 λίρες, χαμηλότερα κατά 9,1% έναντι των αρχών του 2008.Οι μέσες τιμές των ακινήτων αναμένεται ναυποχωρήσουν φέτος κατά 15,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0 σετ: Εύκολα το 1-1 στη σειρά των τελικών ο «δικέφαλος» (vid)
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»
- Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων του Εθνικού Μετώπου στους Αμπελόκηπους


