Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
Το σχέδιο της ΕΕ για το κλίμα σε συνάντηση του Στ.Δήμα με τον Κ.Παπούλια

Το σχέδιο της ΕΕ για το κλίμα σε συνάντηση του Στ.Δήμα με τον Κ.Παπούλια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχτηκε τη Δευτέρα τον Ευρωπαίο επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα και ενημερώθηκε για το σχέδιο της ΕΕ κατά της κλιματικής αλλαγής καθώς και για γενικότερα θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

36

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχτηκε τη Δευτέρα τον Ευρωπαίο επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα και ενημερώθηκε για το σχέδιο της ΕΕ κατά της κλιματικής αλλαγής καθώς και για γενικότερα θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο κ. Δήμας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τα μέτρα που εγκρίθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και επισήμανε ότι το 2009 θα είναι κρίσιμο έτος όσον αφορά τις διεθνείς διαπραγματεύσεις για το διάδοχο του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Ο επίτροπος ενημέρωσε τον κ. Παπούλια και για άλλες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της ΕΕ, όπως η προστασία της βιοποικιλότητας για την οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ευρωπαϊκή διάσκεψη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα, ο κ. Δήμας απάντησε ότι η χώρα μας συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος για την προώθηση των ενεργειών που απαιτούται σε διεθνές είπεδο.

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσο η οικονομική κρίση μπορεί να ξεπεραστεί με μεταρρυθμίσεις στο χώρο της ενέργειας, ο κ. Δήμας απάντησε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο για το κλίμα και την ενέργεια που εγκρίθηκε το Δεκέμβριο προβλέπει μέτρα τα οποία προωθούν τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές και την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Ο Σταύρος Δήμας ρωτήθηκε και για τις παράνομες χωματερές, απάντησε όμως ότι αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε. Επισήμανε πάντως ότι «υπάρχει η σχετική υποχρέωση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλων των χωρών της ΕΕ να τηρήσουν τις σχετικές οδηγίες και αυτό ελπίζω ότι θα είναι και για τη χώρα μας, δεδομένου ότι η ύπαρξη των χωματερών όχι μόνο είναι αισθητικά ακαλαίσθητη αλλά δημιουργεί προβλήματα υγείας και καταστρέφει και το περιβάλλον».

Ακόμα, ο κ. Δήμας παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρόγραμμα Natura 2000. Ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι χαίρεται που η πρόταση του κ. Δήμα έγινε αποδεκτή, μια εξέλιξη την οποία θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική.

Ενημέρωση από τον Σταύρο Δήμα για το θέμα της κλιματικής αλλαγής είχε αργότερα και ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026
Cookies