Στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα αποταθεί η Λευκωσία για το πλοίο με προορισμό τη Συρία
Στην Επιτροπή Κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας θα αποταθεί η κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων του υπό κυπριακή σημαία πλοίου, που βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοικτά της Λεμεσού.
Στην Επιτροπή Κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας θα αποταθεί η κυπριακή κυβέρνηση, προκειμένου να αποφανθεί η πρώτη κατά πόσο το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων του υπό κυπριακή σημαία πλοίου, που βρίσκεται ανοικτά της Λεμεσού, καλύπτεται από τα απαγορευτικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, εάν η απάντηση της Επιτροπής Κυρώσεων είναι θετική, η κυπριακή κυβέρνηση θα ζητήσει οδηγίες από την Επιτροπή για τους περαιτέρω χειρισμούς.
Όπως έγινε γνωστό, η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι ζήτησε από τις κυπριακές αρχές να κατασχέσουν τα πυρομαχικά, τα οποία σύμφωνα με δήλωση της, βρίσκονται στο πλοίο.
«Η υπουργός ζήτησε κατά την τηλεφωνική της συνομιλία με τον Κύπριο ομόλογο της Μάρκο Κυπριανού την κατάσχεση των πυρομαχικών που βρίσκονται στο πλοίο» δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του.
Η κυπριακή κυβέρνηση δεν σχολίασε την είδηση του Γαλλικού Πρακτορείου για τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών.
Ο κ. Κυπριανού, από την πλευρά του, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνει και δεύτερη δειγματοληψία.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση προβαίνει σε πολύ υπεύθυνους και λεπτούς χειρισμούς σε σχέση με την υπόθεση με το υπό κυπριακή σημαία πλοίο, στο οποίο διεξάγονται έρευνες.
Το ΡΙΚ επικαλείται διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες για τους χειρισμούς της κυπριακής κυβέρνησης δεν υπήρξε ρωσική παρέμβαση, αφού επισήμως η Μόσχα δεν συνδέεται με την υπόθεση.
Μόνη έμμεση διασύνδεση, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, είναι ότι το πλοίο είναι ρωσικών συμφερόντων.
Το πλοίο εξακολουθεί να παραμένει αγκυροβολημένο σε απόσταση ενάμιση με δύο μιλίων από την ακτή. Αστυνομική άκατος συνεχίζει να το φρουρεί επί 24ωρου βάσεως, ενώ αυστηρά είναι και τα μέτρα ασφαλείας στο παλιό λιμάνι Λεμεσού.
Μετά τη νηοψία, που έγινε την περασμένη Πέμπτη, από το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας της Κύπρου, δεν έγιναν άλλες έρευνες στο πλοίο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα