Αισιόδοξος για κατάργηση της βίζας εισόδου στις ΗΠΑ ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ
Αισιόδοξος στο θέμα της κατάργησης της βίζας εισόδου στις ΗΠΑ δηλώνει ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι εντός του 2009 θα έχει επιλυθεί. Ο Ντάνιελ Σπέχαρντ σημειώνει ότι η έλευση Ομπάμα στο Λευκό Οίκο θα φέρει μεγάλες αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ.
Αισιόδοξος για τη διευθέτηση του θέματος της visa για το ταξίδι στις ΗΠΑ δηλώνει ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, σημειώνονταςότι εντός του 2009 θα έχει επιλυθεί.
Μιλώντας στα Νέα του Σαββάτου, ο κ. Σπέκχαρντ λέει: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το 2009. Το θέμα αυτό αποτελεί προτεραιότητα για μένα και συνεργαζόμαστε στενά με την Ουάσιγκτον προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και για την ολοκλήρωσή τους απαιτείται η συμβολή και των δύο κυβερνήσεών μας. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.»
Για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ ο πρέσβης δηλώνει αισιόδοξος ότι πολλά πράγματα θα αλλάξουν: «Η νέα αμερικανική κυβέρνηση δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να δει τις ΗΠΑ με άλλα μάτια.»
Σχετικά με το θέμα της μεταφοράςκρατουμένων από το Γκουαντάναμο σε χώρες της Ευρώπης, κατά συνέπεια και στην Ελλάδα, ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τις οποίες οι ΗΠΑ είναι σε επαφή.
Για το θέμα της ΠΓΔΜ επαναλαμβάνει ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να διευκολύνει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τα συμφέροντα της Αθήνας και των Σκοπίων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα