
Τη μετατροπή του ΕΤΑΚ σε Φόρο Ακίνητης Περιουσίας μελετά η κυβέρνηση
Έσοδα από τους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας αναζητά το οικονομικό επιτελείο, μελετώντας σύμφωνα με πληροφορίες την αντικατάσταση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Ο συγκεκριμένος φόρος θα υπολογίζεται με κλιμακωτούς συντελεστές.
30
Έσοδα από τους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας αναζητά το οικονομικό επιτελείο, μελετώντας την αντικατάσταση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, ο συγκεκριμένος φόρος θα υπολογίζεται με κλιμακωτούς συντελεστές και ενιαίο αφορολόγητο, το οποίο θα εφαρμόζεται στο σύνολο της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και θα κυμαίνεται από 200 έως 300 χιλιάδες ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στα ταμεία του υπουργείου Οικονομίας θα μπαίνει ετησίως ποσό φόρου το οποίο θα υπολογίζεται επί του συνόλου της περιουσίας αφού αυτή θα έχει πρώτα αθροιστεί και στη συνέχεια αφαιρεθεί το αφορολόγητο ποσό.
Το υπόλοιπο θα φορολογείται βάσει κλίμακας, η οποία θα ευνοεί τις μικρές ιδιοκτησίες και θα επιβαρύνει τις μεγάλες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, ενώ οι πολίτες δεν θα δηλώσουν τελικά το ακίνητο που αποτελεί κύρια κατοικία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0 σετ: Εύκολα το 1-1 στη σειρά των τελικών ο «δικέφαλος» (vid)
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»
- Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων του Εθνικού Μετώπου στους Αμπελόκηπους


