H Βίβλος της Γοτθικής κουλτούρας!
Η απόλυτη παρουσίαση της επίδρασης του γοτθικού στοιχείου στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, το θέατρο, τη μουσική και τη μόδα, σε ένα βιβλίο που ονομάζεται “Goth Chic – H Βίβλος της Γοτθικής κουλτούρας” του Gavin Baddeley κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ.< Η απόλυτη παρουσίαση της επίδρασης του γοτθικού στοιχείου στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, το θέατρο, τη […]
“Goth Chic – H Βίβλος της Γοτθικής κουλτούρας” του Gavin Baddeley κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ.<
“Goth Chic – H Βίβλος της Γοτθικής κουλτούρας” του Gavin Baddeley κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ.
“Το Gothic δεν είναι απλώς υποκουλτούρα της νεολαίας, μια καταθλιπτική αισθητική ή ένα λογοτεχνικό είδος. Είναι μια φιλοσοφική οπτική, μια θέαση του κόσμου, όπως είπε και ο Ιρλανδός μυθιστοριογράφοs Joseph Sheridan Le Fanu στο In a Glass Darkly. Είναι ο κόσμος σε αρνητικό φωτογραφίας, ανεστραμμένος, εδώ το παράδοξο και το απόκοσμο αποτελούν κοινό τόπο, ενώ κατά κάποιο τρόπο το σύνηθες είναι αλλόκοτο. Εδώ το σκοτεινό και το απειλητικό ασκούν μια ακαταμάχητη έλξη.
Η πόλη της τρομερής νύχτας, δηλαδή η σκιά του σύγχρονου κόσμου μας, δεν περιορίζεται σε κανέναν τόπο ή χρόνο. Είναι το στοιχειωμένο από την ομίχλη Λονδίνο της Βικτωριανής εποχής, που τρέμει υπό την απειλή της λεπίδας του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Είναι το Παρίσι των τελών του 19ου αιώνα, μια ένδοξη μποέμ κόλαση.
Είναι το Βερολίνο της δεκαετίας του ’20 , όπου γλεντζέδες με μάτια κατακόκκινα χορεύουν και πίνουν σε μια απελπισμένη προσπάθεια να καταπνίξουν τον θόρυβο της στρατιωτικής μπάντας που πλησιάζει. Είναι το Λος Αντζελες τους 20ου αιώνα, η “πόλη της νύκτας”, ένα εργοστάσιο παραγωγής ονείρων εξειδικευμένο στους εφιάλτες. Είναι ένα βασίλειο λυκόφωτος που μου έχει γίνει πολύ οικείο”.
Gavin Baddeley
Γεμάτη πάθος, ιστορία και ακραίες εκφράσεις στην αισθητική της, η Γοτθική κουλτούρα παραμένει στο πέρασμα των αιώνων, δραστήρια και εξαιρετικά δημοφιλής ενώ συνεχίζει να εμπνέει συνεχώς όλο και περισσότερο τις εκάστοτε σύγχρονες τάσεις στις τέχνες, τον πολιτισμό αλλά και τη μόδα!
Ένα βιβλίο προς κάθε νέο ενδιαφερόμενο αλλά ταυτόχρονα και μια καλομελετημένη, καλογραμμένη και πάνω απ’ όλα αιχμηρή κατάθεση ιστορικών και λοιπών στοιχείων από έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της που θα εντυπωσιάσει και τους πιο μυημένους!
Mε δεκάδες αναφορές σε ταινίες, μουσική, βιβλία και κόμικς, ανάμεσα σε άλλα, o Baddeley σκιαγραφεί με λεπτομέρεια τη ραχοκοκαλιά της Goth κουλτούρας!
Ο κατάλογος των ονομάτων σημαντικών καλλιτεχνών – οπαδών της gothic κουλτούρας είναι μακρύς, γι’ αυτό δείτε ένα μικρό δείγμα:
Alice Cooper, Ann Rice, Bela Lugosi, Black Sabbath, Boris Karloff, Bram Stoker, Carnival of Souls, Christopher Lee, Clive Barker, Cradle of Filth, Dead Can Dance, De Sade, Diamanda Galas, Edgar Allan Poe, H.P. Lovercraft, Joy Division, Lord Byron, Marilyn Manson, Nine Inch Nails, Sisters of Mercy, Stephen King, The Cramps, Tim Burton, Vincent Price.
19/11/08
Ε.Γ.
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου
- Πώς το Ιράν εργαλειοποίησε τα Στενά του Ορμούζ – Γιατί θα είναι δύσκολο να ανοίξουν
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πάνω από την Τουρκία
- Πτώση τουρκικού Σινούκ κατά τη διάρκεια άσκησης
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους
- Sotheby’s: Συμφωνία με KKR για δάνειο 100 εκατ. δολ. – Ένα ακόμη επίπεδο χρέους στον οίκο δημοπρασιών






