
Ενισχύσεις έως 1,5 δισ. ευρώ για τους μικρομεσαίους από το ΕΣΠΑ
Τη στήριξη των επιχειρήσεων με βάση το ΕΣΠΑ 2007-2013 προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, εντάσσοντας στο σύστημα των επιδοτήσεων ακόμη και επιχειρήσεις που είχαν ζημιές και επιταχύνοντας τις διαδικασίες αξιολόγησης και ένταξης επενδυτικών προτάσεων.
27
Τη στήριξη των επιχειρήσεων με βάση το ΕΣΠΑ (Δ΄ΚΠΣ) 2007-2013 προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, εντάσσοντας στο σύστημα των επιδοτήσεων ακόμη και επιχειρήσεις που είχαν ζημιές και επιταχύνοντας τις διαδικασίες αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, βάση θα αποτελέσει η -τυπική- έγκριση από την Ε.Ε. της ανακατανομής κονδυλίων του ΕΣΠΑ με στόχο να διατεθούν 1,5 δισ. επιπλέον στις ενισχύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η έγκριση αναμένεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Στόχος του υπουργείου Οικονομίας είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχει έτοιμο το σχέδιο της προκήρυξης προκειμένου να γίνει αντικείμενο διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς και στη συνέχεια να αρχίσει να εντάσσει προτάσεις.
Η προκήρυξη που θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προβλέπει επιδοτήσεις που μπορεί να φτάνουν και 1,5 δισ. ευρώ προς όλους τους βασικούς κλάδους μικρομεσαίων επιχειρήσεων (μεταποίηση, τουρισμό, εμπόριο, υπηρεσίες).
Ακόμη και αν δεν διατεθεί άμεσα το σύνολο του ποσού που θα εγκριθεί από τις Βρυξέλλες, ο προϋπολογισμός της προκήρυξης δεν θα είναι χαμηλότερος από 500 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
- Greece Extends Deadlines for Home Energy Upgrade Schemes
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Τσιτσιπάς: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»
- Μύκονος: Γιωτ των 220 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε στην Ψαρρού – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος