
Ανεξάρτητο εξεταστικό κέντρο για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια θέλει ο Γ.Μπαμπινιώτης
Τη δημιουργία ανεξάρτητου εξεταστικού κέντρου, στο οποίο οι υποψήφιοι θα απευθύνονται όποτε επιθυμούν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προβλέπει η πρόταση του καθηγητή Γ.Μπαμπινιώτη, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας.
43
Τη δημιουργία ανεξάρτητου εξεταστικού κέντρου, στο οποίο οι υποψήφιοι θα απευθύνονται όποτε επιθυμούν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προβλέπει η πρόταση του καθηγητή Γ.Μπαμπινιώτη, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με τον υπουργό Παιδείας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά και το κάλεσμα του Αρη Σπηλιωτόπουλου για διάλογο από μηδενική βάση και λίγες ημέρες πριν τη συζήτηση στη Βουλή (23 Ιανουαρίου) για θέματα Παιδείας.
Σύμφωνα με το Βήμα, η πρόταση Μπαμπινιώτη αφορά την ίδρυση ενός ανεξάρτητου εξεταστικού κέντρου, που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας και στο οποίο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να απευθύνεται όποτε επιθυμεί για να δώσει εξετάσεις και να επιτύχει τους βαθμούς που θέλει.
Σύμφωνα με αυτήν, η κάθε πανεπιστημιακή σχολή θα καθορίζει μόνη της τα κριτήρια που κρίνει ότι ανταποκρίνονται στα προγράμματά της.
Ο κάθε υποψήφιος θα δίνει εξετάσεις όσες φορές θέλει προκειμένου να συγκεντρώσει τους βαθμούς που απαιτούνται για να εγγραφεί στη σχολή της επιλογής του. Όταν θα συγκεντρώσει την απαραίτητη βαθμολογία, θα έχει το δικαίωμα να εγγραφεί και να παρακολουθήσει κανονικά τα προγράμματα της σχολής. Για την εισαγωγή του θα συνυπολογίζεται και η βαθμολογία του σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις όσες φορές θέλουν και σε όποια περίοδο επιλέξουν για να επιτύχουν τις βαθμολογίες που απαιτούνται, ενώ το εξεταστικό κέντρο θα είναι πάντα έτοιμο να τους υποδεχθεί με «τράπεζες θεμάτων» ή άλλους τρόπους εξέτασης που θα επιλεγούν στην πορεία.
Υπενθυμίζεται ότι προτάσεις για το Εξεταστικό έχουν καταθέσει κατά καιρούς τόσο η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών καθηγητών (ΠΟΣΔΕΠ) όσο και η Ομοσπονδία των καθηγητών δημόσιων σχολείων (ΟΛΜΕ). Κοινή συνιστώσα τους είναι η ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κύκλωμα διαφθοράς στην Κρήτη – Συνελήφθησαν ο ιατροδικαστής Χανίων και τοξικολόγος για δωροληψία
- Στη Θεσσαλονίκη ο Τολιόπουλος για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Άρη (pics)
- Θεσσαλονίκη: Γεωργικές εργασίες με χρήση καταστροφέα έκανε ο 51χρονος που συνελήφθη για τη φωτιά στο Δερβένι
- Η Μαρία Ναυπλιώτου «ταξιδεύει» στο 83ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
- Έρευνα: Απαισιόδοξοι 6 στους 10 κατοίκους της Αττικής για την οικονομία – Σταθερό «αγκάθι» η ακρίβεια
- Η νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων και τα εξοπλιστικά που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ εν μέσω προεκλογικού κλίματος

