
Μέτρα για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης θα λάβουν από κοινού ΓΣΕΕ και ΞΕΕ
Σε συνεργασία για την επεξεργασία μέτρων που θα περιορίσουν τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις και στον κλάδο του τουρισμού συμφώνησαν να προβούν οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) μετά τη συνάντηση που είχαν.
103
Σε συνεργασία για την επεξεργασία μέτρων που θα περιορίσουν τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις και στον κλάδο του τουρισμού συμφώνησαν να προβούν οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος και Γεράσιμος Φωκάς μετά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης.
Αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο θεσμικών φορέων μέσω των επιστημονικών τους οργάνων, δηλαδή του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) και του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ), στον τομέα εκπόνησης μελετών κοινού ενδιαφέροντος, στην κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού των τουριστικών επιχειρήσεων, με γνώμονα την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και τη διατήρηση της βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων.
Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα, όπως η καλύτερη λειτουργία των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού προς όφελος αφενός μεν των εργαζομένων και των τουριστικών επιχειρήσεων, αφετέρου δε των τοπικών κοινωνιών, οι σχολικές εκδρομές και ο προγραμματισμός των οικογενειακών διακοπών, προκειμένου να στηριχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
«Αναμένοντας την άμεση εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ώστε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες, μεταφέραμε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ τον προβληματισμό μας τον οποίo συμμερίστηκε πλήρως. Είμαι αισιόδοξος ότι η συνεργασία του ΞΕΕ με τη ΓΣΕΕ, θα συμβάλλει στη στήριξη της απασχόλησης στον κλάδο μας», ανέφερε ο κ. Φωκάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μάρω Κοντού: «Θα πρέπει να σου πω οριστικά καληνύχτα» – Ο συγκλονιστικός επικήδειος του Νικήτα Κακλαμάνη
- Στο 3,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο – Στο 2,8% στην ευρωζώνη
- Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια για το φιλικό κόντρα στην Άλκμααρ
- Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Γιόρτασε τα γενέθλια του με τον γιο του – Οι ευχές της Λένας Δροσάκη
- Δημος Ιωαννιτών: Δύο σημαντικά μνημεία αποδόθηκαν σήμερα στην πόλη και τους ανθρώπους της
- Μέχρι πότε θα ισχύει το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης – Τι ισχύει για το εξωτερικό