
Κατακόρυφη πτώση άνω του 5% στο Χρηματιστήριο, που υποχωρεί στις 1.750 μονάδες
Σε επίπεδα κάτω των 1.750 μονάδων «βουλιάζει» το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφοντας πτώση μεγαλύτερη του 5% μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την S&P καθώς και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές.
93
Σε επίπεδα κάτω των 1.750 μονάδων βουλιάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφοντας πτώση μεγαλύτερη του 5% μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την S&P, καθώς και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές μετά τη δημοσιοποιήση αρνητικών ειδήσεων για την οικονομία της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
Ο ξένος οίκος Standard & Poors Ratings Services μείωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, λόγω της υποχώρησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, διατηρώντας τις προοπτικές σταθερές.
Η είδηση αυτή έσκασε σαν βόμβα στην ελληνική αγορά με αποτέλεσμα τον πληρη αποσυντονισμό της και τη δημιουργία πανικού. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:05 η ώρα βρισκόταν στις 1.749,55 μονάδες παρουσιάζοντας μεγάλες απώλειες 5,14%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 84,8 εκατ. ευρώ.
Οι επιμέρους δείκτες κινούνται στο σύνολό τους σε αρνητική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη πτώση έχουν οι: των Τηλεπικοινωνιών κατά 7,04%, των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 6,36%, της Κοινής Ωφέλειας κατά 6,05% και των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 5,37%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 4,90%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει απώλειες κατά 5,73% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,89%.
Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται, 41 ενισχύονται, 175 υποχωρούν και 30 παραμένουν αμετάβλητες.
Σε ότι αφορά τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές ραγδαία επιδείνωση στην υγεία τους προκάλεσε η δημοσιοποιήση των στοιχείων για τη σημαντική μείωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, κατά 2,7% τον Δεκέμβριο, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις των αναλυτών.
Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 σημειώνει πτώση κατά 4,15% και διαμορφώνεται στις 4.217,41 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 3,30%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Dax σημειώνει απώλειες κατά 3,20%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
