Χαμηλότερες κατά 60% περίπου έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου είναι οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν διολισθήσει σε ύφεση. Πτώση στα 30 δολάρια εντός του πρώτου τριμήνου προβλέπει η Goldman Sachs.
Στα 37 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί την Τρίτη η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές βλέπουν περαιτέρω μείωση της ζήτησης τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, το αργό για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου υποχωρεί κατά 1,1% στα 371,9 δολάρια. Χθες, Δευτέρα, κατρακύλησε χαμηλότερα κατά 7,9%.
Έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, είναι χαμηλότερα κατά 59%.
Το Μπρεντ σημειώνει πτώση 3,4% στα 42,91 δολάρια.
«Η αγορά θα παραμείνει υπό πίεση, επειδή όλα τα νέα για την οικονομία είναι φρικτά» δήλωσε στο Bloomberg ο πρόεδρος του κέντρου Στρατηγικής Ενέργειας και Οικονομικής Έρευνας, Μάικλ Λιντς.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs προβλέπουν πτώση του αργού στα 30 δολάρια εντός του πρώτου τριμήνου, ενώ η Deutsche Bank εκτιμά ότι η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα είναι φέτος μειωμένη κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.