Έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή με την υπουργό Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκη με θέμα τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. «Βροχή» τα διαβήματα σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή με την υπουργό Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκη με θέμα τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. «Βροχή» τα διαβήματα σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Κατά τη συνεργασία του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών αναμένεται να συζητηθεί επίσης η αποστολή ελληνικού C -130 για την μεταφορά τραυματιών από τη Γάζα σε ελληνικά νοσοκομεία.
Μετά τις προκλήσεις των τελευταίων ημερών, έγιναν από την Αθήνα τα απαραίτητα διαβήματα σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναλυτές εκτιμούν ότι οι τουρκικές προκλήσεις έχουν σχέση με τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία και ειδικότερα η δίκη για το παρακρατικό δίκτυο Εργκένεκον και οι συλλήψεις εν ενεργεία αξιωματικών που έγιναν τις τελευταίες ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.
Σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι η Αγκυρα κρίνεται από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.
«Η κυβέρνηση μελετά όλα τα δεδομένα και όλες τις δυνατότητες τις οποίες έχει» τονίζει.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Η χώρα γύρισε πίσω στους ανοργάνωτους λεονταρισμούς και στα παχιά λόγια χωρίς ουσία. Άλλα σκέφτεται και πράττει το Μαξίμου και άλλα το υπουργείο Εξωτερικών. Η Τουρκία όλα αυτά τα έχει υπόψη της και τα παρακολουθεί».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).