Προς σημαντική μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα της Αγγλίας
Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να μειώσει δραστικά το επιτόκιό της, κατά τουλάχιστον μισή μονάδα, στο πλαίσιο των προσπαθειών να ανακοπεί η διολίσθηση της βρετανικής οικονομίας σε βαθύτερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια ύφεση.
53
Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να μειώσει δραστικά το επιτόκιό της κατά τουλάχιστον μισή μονάδα, στο πλαίσιο των προσπαθειών να ανακοπεί η διολίσθηση της βρετανικής οικονομίας σε βαθύτερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια ύφεση.
Οι χρηματαγορές θεωρούν σχεδόν βέβαιη τη μείωση του επιτοκίου κατά 50 έως 75 μονάδες βάσης, από το 2% που είναι σήμερα. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν μάλιστα ότι η μείωση θα φτάσει στη μία μονάδα.
Πάντως οποιαδήποτε μείωση κι αν αποφασιστεί, που θα είναι η τέταρτη τους τελευταίους μήνες, θα οδηγήσει τα επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα στην ιστορία, αφού ούτε καν στην περίοδο της ύφεσης στη δεκαετία του 1930 τα επιτόκια δεν είχαν μειωθεί κάτω από το 2%.
Μάλιστα εκτιμάται ότι η μείωση του επιτοκίου δεν θα σταματήσει εδώ, αλλά θα ακολουθήσει άλλη μία τον Φεβρουάριο, οπότε και τα επιτόκια θα βρεθούν κάτω από το 1%.
Στόχος της Τράπεζας της Αγγλίας είναι να δώσει διαβεβαιώσεις ότι το κόστος του δανεισμού θα παραμείνει χαμηλό για μεγάλο διάστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ιράν: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ ήταν πιο εκτεταμένοι από τους προηγούμενους – Επλήγησαν «πάνω από 80 στόχοι»
- Ιρλανδία: Η Βουλή εγκρίνει απαγόρευση των εισαγωγών προϊόντων από ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτικη Οχθη
- Κρίση θεσμών στην Ελλάδα;
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442