Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες ομάδες εξυμνούν τους νονούς της μαφίας στο Facebook

Εκατοντάδες ομάδες εξυμνούν τους νονούς της μαφίας στο Facebook

Ξεπερνούν τις 500 οι ομάδες χρηστών που έχουν δημιουργηθεί στη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook με κύριο σημείο αναφοράς την ιταλική μαφία. Οι υποστηρικτές του «ιστορικού» αρχηγού της Κόζα Νόστρα Τοτό (Το Τέρας) Ριίνα αγγίζουν ενδεικτικά τις 4.500...

51

Ξεπερνούν τις 500 οι ομάδες χρηστών που έχουν δημιουργηθεί στη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook με κύριο σημείο αναφοράς τη μαφία, γεγονός που εγείρει προβληματισμούς.

Επτακόσια μέλη δηλώνουν θαυμαστές του αρχηγού της σιτσιλιάνικης μαφίας, του Μπερνάρντο Προβεντσάνο, ο οποίος συνελήφθη το 2006. Και πολλοί, μάλιστα, ζητούν να… αγιοποιηθεί, γράφοντας «Santo subito».

Οι υποστηρικτές του «ιστορικού» αρχηγού της Κόζα Νόστρα Τοτό Ριίνα αγγίζουν τις 4.500, ενώ ο πιο πρόσφατος διάδοχός του, ο Ματέο Μεσσινα Ντενάρο (που φέρεται να κινεί σήμερα τα νήματας του μαφιόζικου παρακράτους) έχει προλάβει να «κερδίσει» μόλις 150 φίλους.

Συνολικά, στο Facebook οι ομάδες χρηστών που έχουν συσταθεί με κύριο σημείο αναφοράς τη μαφία ξεπερνούν τις 500.

«Δυστυχώς, το κακό εξακολουθεί να σαγηνεύει τους νέους μας. Θα έπρεπε να κινητοποιηθούμε όλοι για να καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτή την πραγματικότητα» λέει στην εφημερίδα Repubblica η Μαρία Φαλκόνε, αδελφή του δικαστικού Τζιοβάνι Φαλκόνε που δολοφονήθηκε σε βομβιστική επίθεση από την μαφία.

Το φαινόμενο, πάντως, σχολιάζεται και από τον διεθνή Τύπο. Οι Times του Λονδίνου διερωτώνται «πώς είναι δυνατό να χρησιμοποιούνται αυτές οι περίεργες ηθικές παράμετροι; Να αφαιρούνται οι φωτογραφίες γυναικών που θηλάζουν και να μένουν στην θέση τους, οι διάφορες σελίδες, που στηρίζουν την επιχείρηση Mafia»;

«Οι μαφιόζοι είναι συμπαθητικοί στο Facebook» γράφει στο άρθρο της για το θέμα η εφημερίδα Le Monde.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα μέλη του κοινωνικού δικτύου Facebook με τα σχόλιά τους επιχειρούν να αμφισβητήσουν και οριστικές καταδικαστικές αποφάσεις σε ισόβια που εκδόθηκαν σε βάρος των «ανδρών της τιμής».

Από το Πάλο Αλτο στην Καλιφόρνια οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν θελήσει ώς τώρα να τοποθετηθούν και να σχολιάσουν τις αντιδράσεις σχετικά με τις ομάδες μελών που προβάλλουν το μαφιόζικο οργανωμένο έγκλημα.

Χιλιάδες άτομα, όμως, στην Ιταλία -και όχι μόνο- υπογράφουν έκκληση να αφαιρεθούν οι «ένοχες» σελίδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024