Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
Απαντήσεις από την Κύπρο για τους λογαριασμούς των εταιριών Rassadel και Madeus

Απαντήσεις από την Κύπρο για τους λογαριασμούς των εταιριών Rassadel και Madeus

Στο άνοιγμα των λογαριασμών των εταιριών Rassadel και Madeus, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση Βατοπαιδίου, προχώρησαν οι κυπριακές τράπεζες και τα σχετικά στοιχεία έχουν υποβληθεί εγγράφως στις ελληνικές αρχές, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Φιλελεύθερος».

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

53

Στο άνοιγμα των λογαριασμών των εταιριών Rassadel και Madeus, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση Βατοπαιδίου, προχώρησαν οι κυπριακές τράπεζεςκαι τα σχετικά στοιχεία έχουν υποβληθεί εγγράφως στις ελληνικές αρχές, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα,οι απαντήσεις των εμπορικών τραπεζών στο αίτημα των κυπριακών αρχών για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των δύο εταιρειών, Rassadel καιMadeus, που σχετίζονται με την υπόθεση του Βατοπαιδίου, είναι αποκαλυπτικές.

Ειδικότερα,σε ένα τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας εντοπίστηκανπερίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε δεύτερο βρέθηκαν πολύ μικρά ποσά.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει και λογαριασμός τρίτης εταιρείας, για την οποία οι κυπριακές αρχές ζήτησαν περαιτέρω πληροφορίες και ενημέρωση.

Ήδη, για τις απαντήσεις των τραπεζών έχουν ενημερωθεί γραπτώς οι ελληνικές αρχές και ανάλογα με την αξιολόγηση των στοιχείων, δεν αποκλείεται να ζητηθούν περαιτέρω ενέργειες.

Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, αφού θα δοθούν στην Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) οι απαντήσεις από όλες τις τράπεζες.

Οι έρευνες για την τρίτη εταιρεία φαίνεται ότι θα επεκταθούν, αφού υπάρχουν ζητήματα προς ξεκαθάρισμα, ενώ για ότι αποφέρουν οι έλεγχοι θα ενημερωθεί η ΜΟΚΑΣ.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» στην περίπτωση, που τα χρήματα που εντοπισθούν στους υπό έρευνα λογαριασμούς των τριών εταιρειών κριθεί ότι πρέπει να δεσμευτούν, τότε η ΜΟΚΑΣ θα ζητήσει από το Δικαστήριο να εκδώσει διάταγμα για «πάγωμά» των λογαριασμών, ώστε να διαπιστωθεί η πηγή τους και να εξετασθεί κατά πόσον προήλθαν από παράνομες ή νόμιμες πράξεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026
Cookies