
Πτώση 15,9% στην οικοδομή στο εννεάμηνο του 2008
Απογοητευτική είναι η εικόνα που συνεχίζει να παρουσιάζει η οικοδομή, απειλώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, καθώς στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου η οικοδομική δραστηριότητα υποχώρησε κατά 15,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ.
27
Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία και την απασχόληση έχει η κρίση στην οποία έχει βυθιστεί φέτος η οικοδομή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η ΕΣΥΕ, την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου οι νέες άδειες μειώθηκαν κατά 15,5%.
Η επιφάνεια των νέων οικοδομών είναι μικρότερη κατά 15,9% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και ο όγκος κατά 14,8%.
Μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας κατεγράφη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, πλην του νότιου Αιγαίου (+3,3%).
Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στην Αττική (23,2%), στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (19,8%) και στην Δυτική Μακεδονία (18,1%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)
- Λουτσέσκου: «Σκοτεινή νύχτα, βραδιά ντροπής» (vid)
- Στο «πόδι» η Κρήτη: Οπαδοί του ΟΦΗ πανηγυρίζουν στο Ηράκλειο το Κύπελλο Ελλάδας (vid)
- Αυτή είναι η Χρυσή Βίβλος του Κυπέλλου Ελλάδας – Ο ΟΦΗ το πήρε δεύτερη φορά
