Η γονιμότητα φθίνει καθώς μειώνεται η διάρκεια του εμμηνορρυσιακού κύκλου
Νέα Υόρκη: Καθώς ο εμμηνορρυσιακός κύκλος της γυναίκας μικραίνει με την πάροδο της ηλικίας, οι πιθανότητες τεκνοποίησης μειώνονται, εξηγούν Σουηδοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Fertility and Sterility.
Νέα Υόρκη: Καθώς ο εμμηνορρυσιακός κύκλος της γυναίκας μικραίνει με την πάροδο της ηλικίας, οι πιθανότητες τεκνοποίησης μειώνονται, εξηγούν Σουηδοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Fertility and Sterility.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα ποσοστά επιτυχών κυήσεων και τοκετών 6.271 κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης, επικεντρώνοντας κυρίως στο μήκος του εμμηνορρυσιακού κύκλου. Ο στόχος ήταν να καθοριστεί αν το μήκος του κύκλου μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δείκτης της πιθανότητες γονιμότητας.
Η πάροδος της ηλικίας σχετίζεται με υποκείμενη μείωση του μέσου όρου του καταμήνιου κύκλου. Η μέση μείωση του μήκους του κύκλου είναι περίπου δύο ημέρες από τα 20 μέχρι και τα 40 έτη ζωής της γυναίκας.
Μετά από τον συνυπολογισμό της ηλικίας, το μήκος του εμμηνορρυσιακού κύκλου ήταν άμεσα σχετιζόμενο με τις πιθανότητες εγκυμοσύνης και τοκετού. Η πιθανότητα τοκετού μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση ήταν σχεδόν διπλάσια για τις γυναίκες με μήκος καταμήνιου κύκλου μεγαλύτερο από 34 ημέρες συγκριτικά με τις γυναίκες με μήκος κύκλου μικρότερο από 26 ημέρες.
health.in.gr
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- Βραζιλία, Μεξικό και Δημοκρατικοί στο «στόχαστρο» του Χαβιέρ Μιλέι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442