
H IAAF προσέφυγε στο CAS κατά της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου
Η IAAF προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) κατά της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου, σχετικά με την υπόθεση τιμωρίας των 7 αθλητριών της χώρας για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Τον Οκτώβριο του 2008 η ρωσική ομοσπονδία τιμώρησε τις αθλήτριες με αποκλεισμό δύο χρόνων, αλλά με αναδρομική ισχύ των ποινών από την ημέρα που υπέπεσαν στην παράβαση.
89
Η IAAF προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) κατά της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου, σχετικά με την υπόθεση τιμωρίας των 7 αθλητριών της χώρας για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Τον Οκτώβριο του 2008 η ρωσική ομοσπονδία τιμώρησε τις αθλήτριες με αποκλεισμό δύο χρόνων, αλλά με αναδρομική ισχύ των ποινών από την ημέρα που υπέπεσαν στην παράβαση.
Η έφεση της Δειθνούς Ομοσπονδίας Στίβου περιλαμβάνει δύο βασικά σημεία:
Ζητά συγκεκριμένα, ξεχωριστά για κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τους κανονισμούς της, η ημερομηνία έναρξης της ποινής που θα ισχύσει να μην είναι νωρίτερα από την ημερομηνία που ο αθλητής τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό από τις διοργανώσεις.
Το δεύτερο σημείο που επισημαίνει η ΙAAF στην έφεσή της, είναι ότι πρέπει, η περίοδος της διαθεσιμότητας να είναι μεγαλύτερη από το ελάχιστο της ποινής των δύο χρόνων, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της, όταν διαπιστωθεί ότι είναι ένοχοι οι αθλητές για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ.
Ο πρόεδρος της IAAF Λαμίν Ντιάκ, ανέφερε για το θέμα: «Θεωρείται απαράδεκτο στην IAAF, ότι οι συγκεκριμένες αθλήτριες, που υπέπεσαν σε σοβαρές και προμελετημένες παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ να τιμωρηθούν με ελαστικές ποινές περίπου 9-10 μηνών και να τις δούμε να συμμετέχουν και πάλι κανονικά στους αγώνες το καλοκαίρι του 2009».
Οι αθλήτριες που υπέπεσαν στις παραβάσεις ντόπινγκ είναι οι: Τσερκάσοβα (800μ), Φομένκο (1.500μ), Γκουλφίγια Καναφέγιεβα (σφύρα),Πιτσαλνίκοβα (δίσκος), Σομπόλεβα (8.00μ/1.500μ), Τομάσοβα (1.500μ) και Γεγκόροβα (1.500μ/5.000μ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Μαρσέλ Ντυσάν: Ο πιο επιδραστικός καλλιτέχνης του 20ού αιώνα;
- Τέσσερις «κανόνες» για να αποφύγουμε το burnout
- Γιατί η ΕΕ βάζει φρένο στην πρόσβαση ανηλίκων στα social media – Το ρεκόρ χρήσης στην Ελλάδα
- Μήπως ο μόκα λάτε καραμέλα σου καταστρέφει την κοινωνία; Ο καφές σου λέει πολλά για την εποχή που ζούμε
- Η Σελίν Ντιόν κυκλοφορεί το πρώτο της τραγούδι μετά από χρόνια
- Φρένο στις «πασχαλινές τραγωδίες» της ασφάλτου





