Επεισόδια με δύο καθηγητές τραυματίες στο Χημείο του Πανεπιστημίου Αθηνών
Επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη σε χώρο του Χημείου, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΔΑΠ. Ομάδα 30 νεαρών -όπως κατήγγειλε η φοιτητική παράταξη- εισήλθε στο αμφιθέατρο με λοστούς και τραυματίσε δύο καθηγητές.
Επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη σε χώρο τουΧημείου, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΔΑΠ. Ομάδαπερίπου 15νεαρών εισήλθε στο αμφιθέατρο με λοστούς και τραυματίσε δύο καθηγητές.
Συγκεκριμένα, επιτέθηκαν στους ομιλητές της ημερίδας τραυματίζοντας την καθηγήτρια Μαρία Τζάνη και τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού τμήματος Γιάννη Παπαδάτο.
Ο τελευταίος διεκομίσθη με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε νοσοκομείο, ενώ κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στην κα Τζάνη.
Η νεαροί αποχώρησαν ενώ υπεξαίρεσανένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή καιένα βιντεοπροβολέα.
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε ανακοίνωσή του, στηλιτεύει τα γεγονότα βίας που συνέβησαν απόψε στο Χημείο, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες σε Σχολές.
«Τέτοιες επαναλαμβανόμενες βίαιες και εγκληματικές ενέργειες ολιγάριθμων ομάδων αγνώστου προέλευσης και αγνώστων προθέσεων μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους, καθώς δεν μπορεί να είναι τυχαίες και μάλλον σκοπεύουν να δημιουργήσουν περαιτέρω ένταση και βία πλήττοντας τη δημόσια Παιδεία.
»Οι Πρυτανικές Αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών θα συγκαλέσουν την Πανεπιστημιακή Σύγκλητο, για να συζητηθούν τα τελευταία θλιβερά γεγονότα και καλούν όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να συμπαραταχθούν για την προάσπιση της Δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα