Και επισήμως η Μαρτίν Ομπρί στο «τιμόνι» των Γάλλων Σοσιαλιστών
Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές ανακοίνωσαν και επίσημα την νίκη της Μαρτίν Ομπρί για την ηγεσία του κόμματος, παρά τις αντιδράσεις της Σεγκολέν Ρουαγιάλ και του επιτελείου της, και μάλιστα με μεγαλύτερη διαφορά από τη Ρουαγιάλ από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί.
91
Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές ανακοίνωσαν και επίσημα την νίκη της Μαρτίν Ομπρί για την ηγεσία του κόμματος, παρά τις αντιδράσεις της Σεγκολέν Ρουαγιάλ και του επιτελείου της, και μάλιστα με μεγαλύτερη διαφορά από τη Ρουαγιάλ από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Η ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος είχε καθυστερήσει μετά τις καταγγελίες του «στρατοπέδου» της Σεγκολέν Ρουαγιάλ για παρατυπίες στην ψηφοφορία. Ως αποτέλεσμα το κόμμα ξεκίνησε έρευνα για το θέμα.
Το εθνικό συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος επικύρωσε τελικώς την Τρίτη την ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας, λέγοντας μάλιστα ότι η διαφορά της Ομπρί από τη Ρουαγιάλ δεν είναι 42 ψήφοι, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά 102. Συγκεκριμένα, η Ομπρί συγκέντρωσε 67.451 ψήφους έναντι 67.349 που έλαβε η Ρουαγιάλ.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της έγκρισης του αποτελέσματος ένας από τους στενούς συνεργάτες της Σ.Ρουαγιάλ ζήτησε για μια ακόμα φορά να γίνει νέα ψηφοφορία.
Η πλευρά της Ρουαγιάλ έχει δηλώσει ότι δεν θα αποδεχθεί την επικύρωση της ψηφοφορίας από το συμβούλιο του κόμματος, στο οποίο κατά πληροφορίες πλειοψηφούν τα στελέχη που στηρίζουν την Μαρτίν Ομπρί και δεν αποκλείει να ακολουθήσει ακόμα και την δικαστική οδό.
Η Μαρτίν Ομπρί, δήμαρχος της Λιλ και κόρη του Ζακ Ντελόρ, απορρίπτει τις καταγγελίες για παρατυπίες και δεν δέχεται την πρόταση της Σ.Ρουαγιάλ για διενέργεια επαναληπτικής ψηφοφορίας.
Η Ομπρί γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης των Σοσιαλιστών και αναλαμβάνει τα ηνία του κόμματος μετά την αποχώρηση του Φρανσουά Ολάντ.
Στην ομιλία του ενώπιον του εθνικού συμβουλίου του κόμματος ο Φρανσουά Ολάντ, απερχόμενος πρώτος γραμματέας έκανε έκκληση για «ανάταση του κόμματος συλλογική και αδιαίρετη».
«Δεν υπάρχει μια ομάδα εναντίον μιας άλλης. Δεν υπάρχουν δύο Σοσιαλιστικά Κόμματα. Υπάρχει ένα κόμμα που πρέπει να επιβιώσει με όλους μαζί και του οποίου τους κανόνες και τους οπαδούς πρέπει να σεβόμαστε όλοι» ανέφερε ο Φρ.Ολάντ καταχειροκροτούμενος από όλους.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα βρίσκεται διαρκώς βυθισμένο σε εσωκομματικές διαμάχες μετά την αποχώρηση του Φρανσουά Μιτεράν το 1995, προκαλώντας χαμόγελα στο κόμμα του Νικολά Σαρκοζί, το οποίο μιλά για «εσωτερική κατάρρευση του Σοσιαλιστικού κόμματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ένα αναπάντεχο ρεκόρ: Ο κόσμος μετράει 8 χρόνια από την τελευταια πυρηνική έκρηξη – Πόσο θα κρατήσει;
- Τροχαία: 246 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε ελέγχους αλκοτέστ – Συνελήφθησαν 10 οδηγοί
- Η εκδίκηση του «σπασίκλα» – Γιατί οι άνδρες ερωτεύτηκαν ξανά τα γυαλιά οράσεως;
- Σπουδαία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό: Ανακοίνωσε τον Σέντλατσεκ με εντυπωσιακό βίντεο
- Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»: Εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου με μια έκθεση
- ΑΕΚ: Πότε θα εκτίσουν οι Γιόβιτς, Ρέλβας, Ρότα και Κοϊτά
