Έκκληση του ΟΗΕ για βοήθεια-ρεκόρ 7 δισ. δολαρίων προς Αφρική και Μ.Ανατολή το 2009
Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση προς τα κράτη-μέλη και ιδιώτες δωρητές για τη συγκέντρωση του ποσού των 7 δισ. δολαρίων για ανθρωπιστική βοήθεια προς περίπου 30 εκατ. ανθρώπους σε 31 χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής το 2009. Το ποσό της έκκλησης είναι το υψηλότερο στην ιστορία του ΟΗΕ.
Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν την Τετάρτη έκκληση για τη συγκέντρωση του ποσού των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για οικονομική βοήθεια προς περίπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε 31 χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής το 2009.
Το ποσό της έκκλησης, που γίνεται στη διάρκεια της χειρότερης οικονομικής κρίσης από την δεκαετία του 1930, είναι το υψηλότερο στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών και περίπου το διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ζητήσει πέρυσι ο ΟΗΕ για την βοήθεια των θυμάτων διενέξεων και φυσικών καταστροφών.
«Η παγκόσμια οικονομική κρίση δημιούργησε αναπόφευκτα ανησυχίες ότι μπορεί να υπάρξει μία μείωση στην ανθρωπιστική χρηματοδότηση για το 2009. Απευθύνω έκκληση προς τα κράτη-μέλη και τους ιδιώτες δωρητές να μην επιτρέψουν να συμβεί αυτό. Απευθύνω έκκληση για τη διάθεση 7 δισ. δολαρίων χωρίς καθυστέρηση και ως κορυφαία προτεραιότητα» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.
Τα Ηνωμένα Εθνη ζητούν 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το Σουδάν, 919 εκατομμύρια δολάρια για την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, 550 εκατομμύρια δολάρια για την Ζιμπάμπουε και μικρότερα ποσά για την Κένυα, το Τσαντ, την Ουγκάντα, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Στην έκκληση περιέχεται, επίσης, αίτημα για 547 εκατομμύρια δολάρια για προγράμματα στο Ιράκ και την γύρω περιοχή και 462 εκατομμύρια δολάρια για τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Την προηγούμενη δεκαετία, ακόμη και σε περιόδους μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης, οι κυβερνήσεις είχαν χορηγήσει ποσοστό της τάξεως του 48% με 67% από την βοήθεια για την οποία είχε κάνει έκκληση ο ΟΗΕ.
Πέρυσι ο διεθνής οργανισμός ζήτησε αρχικά 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια και στην συνέχεια 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την Βολιβία, τη Μαδαγασκάρη, τη Μιανμάρ, το Πακιστάν, το Τατζικιστάν, την Υεμένη και τη Νότια Αφρική που δοκιμάστηκαν από φυσικές καταστροφές.
Δωρητές προσέφεραν 4,7 δισεκατομμύρια από τα συνολικά 7 δισεκατομμύρια που περιελάμβαναν οι εκκλήσεις.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας