Το Πακιστάν ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δάνειο τουλάχιστον 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπίσει την κρίση του ισοζυγίου πληρωμών και να σταθεροποιήσει την οικονομία του. Την ίδια ώρα, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι η Ιαπωνία θα συνεισφέρει δύο δισ. δολάρια για τη στήριξη τραπεζών σε μικρές αναδυόμενες αγορές.
Το Πακιστάν ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δάνειο τουλάχιστον 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπίσει την κρίση του ισοζυγίου πληρωμών και να σταθεροποιήσει την οικονομία του.
Συγκεκριμένα, ανώτατος οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης του Πακιστάν δήλωσε: «Την επόμενη εβδομάδα θα υποβάλλουμε επισήμως αίτηση και θα στείλουμε την επιστολή πρόθεσης» για οικονομική βοήθεια 7,6 δισ. δολάρια.
Το Πακιστάν περιμένει το ΔΝΤ να αποδεσμεύσει τα πρώτα κεφάλαια εντός του μήνα.
Την ίδια ώρα, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι η Ιαπωνία δεσμεύθηκε να επενδύσει δυο δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα από τα ταμεία της που προορίζεται να βοηθήσει τις τράπεζες στις «μικρές αναδυόμενες αγορές».
«Η ιαπωνική συνεισφορά θα είναι η πρώτη στο ταμείο αυτό, η δημιουργία του οποίου ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ στο πλαίσιο μιας ευρύτερης απάντησης της Παγκόσμιας Τράπεζας στην κρίση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Τράπεζα και διευκρινίζει ότι η συνεισφορά της Ιαπωνίας θα γίνει μέσω της Ιαπωνικής Τράπεζας για τη Διεθνή Συνεργασία (JBIC).
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας