Παράταση προεδρικής θητείας ψηφίζει η Δούμα «κλείνοντας το μάτι» στον Πούτιν
Η ρωσική Κάτω Βουλή ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση την παράταση της προεδρικής θητείας από τέσσερα σε έξι χρόνια, συνταγματική τροποποίηση που θεωρείται ότι είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Βλαντιμίρ Πούτιν και ίσως αποτελεί προάγγελο σύντομης επιστροφής στο Κρεμλίνο.
Η ρωσική Κάτω Βουλή ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση την παράταση της προεδρικής θητείας από τέσσερα σε έξι χρόνια, συνταγματική τροποποίηση που θεωρείται ότι είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Βλαντιμίρ Πούτιν και ίσως αποτελεί προάγγελο σύντομης επιστροφής στο Κρεμλίνο.
Η Δούμα, στην οποία κυριαρχεί το Κόμμα Ένωμένη Ρωσία του νυν πρωθυπουργού Πούτιν, επικύρωσε σε πρώτη ανάγνωση με 388 ψήφους υπέρ και 58 κατά τη συνταγματική τροπολογία που εισήγαγε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ για την παράταση της προεδρικής θητείας.
Η Κάτω Βουλή θα επανεξετάσει την τροπολογία παράτασης της προεδρικής θητείας την Τετάρτη σε δεύτερη και τρίτη (και τελευταία) ανάγνωση.
Την πρόταση για παράταση της προεδρικής θητείας -η οποία θα ισχύσει για τους επόμενους προέδρους- είχε ανακοινώσει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ την περασμένη εβδομάδα κατά την πρώτη του ομιλία για την κατάσταση του ρωσικού έθνους. Είχε επισημάνει ότι το ζητούμενο είναι να δοθεί στον αρχηγό του κράτους περισσότερος χρόνος για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις του.
Η προεδρία Μεντβέντεφ θεωρείτο εξ αρχής ως «παρένθεση», πάντως η εμφανής βιασύνη να περάσει η συνταγματική τροπολογία για παράταση προεδρικής θητείας εκλαμβάνεται από πολλούς ως ένδειξη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να επιστρέψει στο Κρεμλίνο πολύ πιο γρήγορα, σημειώνει το BBC.
Εξαετής θητεία μεταφράζεται πιθανότατα σε άλλα 12 χρόνια χρόνια προεδρίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δεν είχε βάσει Συντάγματος το δικαίωμα να παραμείνει στην προεδρία έπειτα από δύο διαδοχικές θητείες.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας