Κινεζικά ενδύματα από δέρμα σκύλων και γατιών κατασχέθηκαν στη Γαλλία
Περίπου 4.000 κινεζικά ενδύματα, σακάκια, μπλούζες και παλτά, κατασχέθηκαν στο Παρίσι μετά τη διαπίστωση σε εργαστηριακούς ελέγχους ότι οι γούνινοι γιακάδες των ρούχων προέρχονταν από δέρμα σκύλων και γατιών, παρά την απαγόρευση εισαγωγής που ισχύει στην ΕΕ.
Περίπου 4.000 σακάκια, μπλούζες και παλτά από την Κίνα κατασχέθηκαν στο Παρίσι όταν διαπιστώθηκε ότι οι γούνινοι γιακάδες με τους οποίους ήσαν διακοσμημένα προέρχονταν από δέρμα σκύλων και γατιών.
Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων στις οποίες υποβλήθηκαν τα 4.034 ενδύματα αποκάλυψαν ότι αυτά περιλάμβαναν δέρματα προερχόμενα από σκύλους και γάτες, αναφέρει η διεύθυνση των Γαλλικών Τελωνείων σε ανακοίνωσή της.
Η κατασκευή, εισαγωγή και εμπορία δερμάτων, ακατέργαστων ή κατεργασμένων, από σκύλους και γάτες καθώς και οποιαδήποτε άλλα προϊόντα που προέρχονται από τα ζώα αυτά απαγορεύονται στη Γαλλία από το 2006 και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2007.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας