Προς τα κάτω αναθεωρεί -ξανά- η ΙΕΑ τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου το 2009
Η Διεθνής Υπηρεσία Ενεργείας μείωσε και πάλι τις προβλέψεις της για τη ζήτηση πετρελαίου το 2008 και το 2009, διαπιστώνοντας, παράλληλα, αύξηση της προσφοράς κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, στη μηνιαία έκθεσή της που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
27
Η Διεθνής Υπηρεσία Ενεργείας (ΙΕΑ) μείωσε και πάλι τις προβλέψεις της για τη ζήτηση πετρελαίου το 2008 και το 2009, διαπιστώνοντας, παράλληλα, αύξηση της προσφοράς κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, στη μηνιαία έκθεσή της που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
Η ΙΕΑ μείωσε τις προβλέψεις για το 2009 κατά 670.000 βαρέλια την ημέρα, ή 0,8%, στα 86,5 εκατ. βαρέλια, επικαλούμενη τις προβλέψεις του ΔΝΤ για ύφεση των ανεπτυγμένων οικονομιών.
Αυτές οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν την Πέμπτη με τη δημοσίευση των στοιχείων για το ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο. Το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο και η Γερμανία είναι «επισήμως», πλέον, σε ύφεση.
Η ΙΕΑ μείωσε τις εκτιμήσεις της και για το 2008, για όγδοη φορά φέτος, κατά 330.000 βαρέλια, στα 86,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Η αναθεώρηση της ΙΕΑ «σχετίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τη δραστική επιδείνωση των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης χρηματοοικονομικής κρίσης», αναφέρει η ΙΕΑ στην έκθεσή της, σημειώνοντας πως πλήγμα θα δεχθούν και οι αναδυόμενες οικονομίες.
Η ΙΕΑ εκτιμά ότι η μέση τιμή του πετρελαίου το 2009 θα διαμορφωθεί σε 80 δολάρια το βαρέλι, ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες προέβλεπε 110 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σαρλίζ Θερόν: Απόλυτη επιζήσασα – Ρισκάρει τα πάντα, επιβιώνει, προκαλεί ίλιγγο στο Μανχάταν
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις
- «Ο Μάικ Τζέιμς αυτοπροτάθηκε στη Μπαρτσελόνα»
- Εννέα συμφωνίες υπέγραψαν Μητσοτάκης και Μακρόν – Τι περιλαμβάνουν
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παναγιώτης Δουδωνής: Ληστεία μετά φιλοδωρήματος τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442