
Κίνδυνος εμφράγματος για τα άτομα που κάνουν χρήση κοκαΐνης
Νέα Υόρκη: Αμερικανική δημοσκόπηση δείχνει ότι ο κίνδυνος εμφράγματος είναι τετραπλάσιος μεταξύ των νεαρών ενηλίκων που έχουν κάνει χρήση κοκαΐνης πάνω από δέκα φορές στη ζωή τους, σύμφωνα με σχετικό άρθρο στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Cardiology.
Νέα Υόρκη: Αμερικανική δημοσκόπηση δείχνει ότι ο κίνδυνος εμφράγματος είναι τετραπλάσιος μεταξύ των νεαρών ενηλίκων που έχουν κάνει χρήση κοκαΐνης πάνω από δέκα φορές στη ζωή τους, σύμφωνα με σχετικό άρθρο στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Cardiology.
Σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του αμερικανικού πληθυσμού, ο Δρ Μάρρεϊ Μιτλεμαν και οι συνεργάτες του στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess διαπιστώνουν ότι το 10% των εμφραγμάτων σε άτομα 18-45 ετών σχετίζονται με ιστορικό περισσοτέρων από δέκα επεισοδίων χρήσης κοκαΐνης.
Η αναγνώριση της σχέσης μεταξύ χρήσης κοκαΐνης και εμφράγματος οδήγησε την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία να εκδώσει επιστημονική οδηγία συστήνοντας στους ιατρούς να θεωρούν τους νεαρούς χρήστες κοκαΐνης ως έχοντες ασυνήθιστες καρδιαγγειακές ή πνευμονικές ενοχλήσεις.
Τα ευρήματα προέρχονται από τη μελέτη στοιχείων της έρευνας Third National Health and Nutrition Examination Survey που έγινε την περίοδο 1988-1994. Μεταξύ των σχεδόν 12.000 συμμετεχόντων (18-59 ετών), περίπου το 4,6% είχαν αναφέρει χρήση κοκαΐνης περισσότερες από δέκα φορές.
Η συχνότητα του εμφράγματος μεταξύ αυτών των ατόμων ήταν σχεδόν τριπλάσια απ’ αυτή των ατόμων που δεν είχαν κάνει ποτέ χρήση της ουσίας. Για τα 9.000 άτομα 18-45 ετών, ο κίνδυνος ήταν τετραπλάσιος για έμφραγμα για το 5,7% αυτών που έκαναν συχνή χρήση κοκαΐνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση κοκαΐνης έχει αυξηθεί από 14% στην ηλικιακή ομάδα 18-54% σύμφωνα με τα στοιχεία της παρούσας δημοσκόπησης στο 19% σε άτομα 20-59 ετών που έχουν λάβει μέρος στην ίδια δημοσκόπηση αλλά για την περίοδο 2005-2006.
health.in.gr
- Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων
- Ιράν: 2 στους 3 Αμερικανούς λένε ότι ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει στον λαό γιατί γίνεται ο πόλεμος
- Ιράν: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε πρόσωπα και εταιρείες που «διευκόλυναν» τις εξαγωγές πετρελαίου στην Κίνα
- Η ΕΕ προσκαλεί τους Ταλιμπάν στις Βρυξέλλες για συνομιλίες σχετικά με τη μετανάστευση
- Κάτω Πατήσια: Πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας
- Ιράν: Μονόδρομος για τις ΗΠΑ η αποδοχή του σχεδίου 14 σημείων της Τεχεράνης, τονίζει ο Γαλιμπάφ