
Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε την Πέμπτη η Γουόλ Στριτ
Με κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη οι αγορές στη Νέα Υόρκη καταφέρνοντας μάλιστα να διατηρήσουν το θετικό πρόσημο σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο μία ημέρα όπου τα χρηματιστήρια σε Ασία και Ευρώπη κινήθηκαν πάνω από το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης.
95
Με κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη οι αγορές στη Νέα Υόρκη καταφέρνοντας μάλιστα να διατηρήσουν το θετικό πρόσημο σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο μία ημέρα όπου τα χρηματιστήρια σε Ασία και Ευρώπη κινήθηκαν πάνω από το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης.
Σημαντική άνοδο είχε ο Dow Jones που ξεπέρασε άνετα το όριο των 9.000 μονάδων και έκλεισε στις 9.180,37 μονάδες με άνοδο κατά 2,11%.
Ο Standard and Poors είχε άνοδο κατά 2,56% και βρέθηκε στις 953,93 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,49% και διαμορφώθηκε στις 1.698,52 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη οι περισσότεροι δείκτες είχαν κλείσει με άνοδο. Χαρακτηριστικά, στο Λονδίνο ο FTSE κέρδισε 1,16% ενώ ανοδικά κινήθηκε η Φρανκφούρτη και το Παρίσι. Μικρή πτώση είχε η Ζυρίχη. Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.009,99 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,04%. Αυξομειώσεις είχαν άλλα χρηματιστήρια.
Το πετρέλαιο απώλεσε τα κέρδη που είχε καταγράψει την Τετάρτη και μάλιστα υποχώρησε και σε χαμηλότερα επίπεδα.
Το αργό διαμορφώθηκε στα 65,96 δολάρια με πτώση κατά 1,54 δολάρια αν και ενδοσυνεδριακά είχε ξεπεράσει και τα 70 δολάρια, στα 70,60 δολάρια. Το μπρεντ μειώθηκε κατά 1,76 δολάρια και διαμορφώνεται στα 63,71 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεντόγλου: «Κάτι είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά – Το τελευταίο ήταν αλματάρα» (vid)
- Γονική εξάρτηση: Δωμάτιο με θέα… τα 30 – Αναζητώντας το κλειδί της εξώπορτας
- Ποιος μπορεί να ξορκίσει την κατάρα της Carrie του Στίβεν Κινγκ;
- Ισραήλ: Εγκρίθηκε η ανάπτυξη της Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης στη Γάζα
- «Πόλος έλξης» ο Τεντόγλου: Δεν σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα (vid)
- ΕΛΑΣ: Νέο θεσμικό πλαίσιο για τα δημόσια Πανεπιστήμια – «Θα υπηρετεί τη γνώση, τη δημοκρατία και την κοινωνία»

