
Με παραίτηση απειλεί ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ για την καθυστέρηση του τεστ δεξιοτήτων
Απειλές για παραίτηση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γ.Βέης σε περίπτωση που ως το τέλος του έτους δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το τεστ δεξιοτήτων, βασικό εργαλείο για τη διαδικασία των προσλήψεων. Ήδη 174.000 ενδιαφερόμενοι έχουν υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή σε αυτή την ειδική γραπτή δοκιμασία.
103
Απειλές για παραίτηση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γ.Βέης σε περίπτωση που ως το τέλος του έτους δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το τεστ δεξιοτήτων, βασικό εργαλείο για τη διαδικασία των προσλήψεων.
Ήδη 174.000 ενδιαφερόμενοι έχουν υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή σε αυτή την ειδική γραπτή δοκιμασία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο κ. Βέης εμφανίστηκε φορτισμένος αναφορικά με τις «φωτογραφικές» προκηρύξεις που εκδίδουν ολοένα και πιο συχνά φορείς του Δημοσίου, ζητώντας προϋπηρεσία σε συγκεκριμένο αντικείμενο.
Ο κ. Βέης δήλωσε αδυναμία παρέμβασης, καθώς η διαδικασία γίνεται νομότυπα, αλλά δεσμεύτηκε να θέσει άμεσα το ζήτημα στην Ολομέλεια της Αρχής.
«Απαιτούνται 900 εξεταστικά κέντρα, 20.000 επιτηρητές και 200 φαξ για την αποστολή των θεμάτων», διευκρίνισε ο ίδιος, καθιστώντας σαφές ότι μόνο το ΑΣΕΠ δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση.
Το τεστ δεξιοτήτων εφαρμόζεται σε προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας (μόρια) και, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, ως το πλέον αντικειμενικό κριτήριο, ανάλογης ή και μεγαλύτερης αξίας σε σχέση με το βαθμό του πτυχίου.
Μάλιστα, ο κ.Βέης δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο το τεστ να υποκαταστήσει την προφορική εξέταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
