89

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arren-a Radio 89,2» σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε σε ελληνική εφημερίδα ο Ντομινίκ Γουίλκινς τονίζοντας ότι δεν καταλαβαίνει για πιο λόγο ο Αμερικανός θρύλος του ΝΒΑ εξέφρασε παράπονα για τον Παναθηναϊκό μετά από τόσα χρόνια.

«Τον φέραμε στην Ελλάδα, του κάναμε μεγάλη γιορτή. Δεν έκανε ποτέ κανένα παράπονο. Εκπλήσσομαι πως, δεκατρία χρόνια μετά, δημιουργήθηκε θέμα εκεί που δεν υπάρχει.

»Για μία ακόμα φορά, λέω ότι δεν μπορώ να καταλάβω ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί το δημοσίευμα αυτό», σχολίασε ο Παύλος Γιαννακόπουλος για τις δηλώσεις του Ντομινίκ Γουίλκινς.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρθηκε επίσης στους στόχους της ομάδας μπάσκετ των πρασίνων, μίλησε για το ποδοσφαιρικό τμήμα, το γήπεδο στο Βοτανικό και τη διαιτησία. 

Για τους στόχους της ΚΑΕ: «Ο σκοπός μας ήταν και είναι να πετύχουμε αυτό που κάνει ο Παναθηναϊκός σχεδόν κάθε χρόνο. Το triple crown.

»Να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς και το Κύπελλο Ευρώπης. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο μεγάλος μας αντίπαλος, που λέγεται Ολυμπιακός είναι δυναμωμένος, οπότε η επιτυχία μας θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία».

Για τον Βοτανικό: «Αυτοί που έχουν τα γένια, έχουν και τα χτένια… Γίνονται προσπάθειες για να είναι το γήπεδο έτοιμο το συντομότερο δυνατό. Ελπίζω ότι οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν υπάρχει, είναι μικρό και θα ξεπεραστεί όπως έγινε με όλα τα προηγούμενα.

»Προσπαθούν όλοι να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση και ο Παναθηναϊκός κόσμος να χαρεί το καινούργιο του γήπεδο. Ομως, δεν μπορώ να ξέρω πότε θα μπει μέσα».

Για την ΠΑΕ: «Όπως δήλωσα από την πρώτη στιγμή, όταν πήρα τις μετοχές, δεν ζήτησα ούτε θέλω να έχω ανάμειξη με το ποδοσφαιρικό τμήματα και τα θέματα που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού.

»Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει, έχουν και την υποχρέωση να τον ανεβάσουν ψηλότερα. Εμείς ακολουθούμε, όπως και στο μπάσκετ, τις οδηγίες των προπονητών και στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε τη σούμα για να δούμε.

»Θα είμαστε κοντά στην ομάδα, αλλά δεν έχω καμία ανάμειξη στα διοικητικά. Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με θέματα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

»Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις τύχες του και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

»Δεν μου μένει καιρός να ασχοληθώ και όπως είπα από πρώτη στιγμή, μπήκα στον Παναθηναϊκό σαν καλός Παναθηναϊκός που νομίζω ότι είμαι για να βοηθήσω. Δεν ζήτησα οποιαδήποτε θέση για τα χρήματα που έβαλα. Όταν έχεις καιρό, ασχολείσαι. Εγώ δεν έχω».

Για την εικόνα της ομάδας: «Είναι ακόμα νωρίς. Oταν ολοκληρωθεί η σεζόν, θα βγάλουμε θετικά ή αρνητικά συμπεράσματα. Έχω συνηθίσει να περιμένω στο τέλος του χρόνου.

»Τότε θα γίνει κριτική σε όλους. Και στον εαυτό μου και στους ανθρώπους που θα έχουν δουλέψει για την ομάδα. Στο τέλος θα ξέρουμε αν έχουμε πετύχει ή αποτύχει. Πιο σωστά, αν πέτυχαν ή απέτυχαν».

Για τις μεταγραφές: «Εάν θα ενισχυθεί η ομάδα τον Ιανουάριο, είναι ένα θέμα που αφορά την τεχνική ηγεσία. Στον Παναθηναϊκό μπήκαν ορισμένοι άνθρωποι.

»Προσωπικά δεν έχω καμία ανάμειξη στην εφαρμογή του προγράμματος που έχει γίνει. Eγιναν ορισμένες υποδείξεις και είχαμε σκοπό να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τους στόχους της ΠΑΕ: «Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός πρέπει να κατακτήσει οπωσδήποτε το Πρωτάθλημα Ελλάδας και να κάνει και καλή πορεία στην Ευρώπη. Θα ήταν ευτύχημα να μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο. Πάντως, γίνονται προσπάθειες».

Για τη διαιτησία: «Θα πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά της. Ελπίζω τα λάθη να εξαλειφθούν σιγά-σιγά και να μην γίνονται παρατράγουδα. Το εννοώ αυτό που λέω».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr