Ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου για υπόθεση υπεξαίρεσης πετρελαίου από το ΑΠΘ
Ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου από το ΑΠΘ. Συμπληρωματικές διώξεις ενδέχεται να ασκηθούν αν ο ειδικός ανακριτής διαπιστώσει περισσότερα αδικήματα.
98
Ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου ασκήθηκαν την Παρασκευή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Αφού μελέτησε τον ογκωδέστατο φάκελο του πορίσματος της ΕΔΕ, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής, άσκησε ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.
Τα κακουργήματα αφορούν στην υπεξαίρεση πετρελαίου με τη ζημιά να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, στην άμεση συνέργεια, στην ψευδή βεβαίωση και στην ηθική αυτουργία.
Επιπλέον, ποινικές διώξεις ασκήθηκαν για τα πλημμελήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν.
Για περαιτέρω διερεύνηση, η υπόθεση ανατέθηκε σε ειδικό ανακριτή ο οποίος ενδέχεται να ασκήσει συμπληρωματικές διώξεις στην περίπτωση που διαπιστώσει την τέλεση περισσότερων αδικημάτων.
Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, στην υπόθεση εμπλέκεται ομάδα ατόμων από τον χώρο του ΑΠΘ αλλά και έξω από αυτόν.
Η υπεξαίρεση, που υπολογίζεται σε 7 εκατομμύρια ευρώ για την απώλεια 8,2 εκατομμυρίων λίτρων πετρελαίου, τελούνταν μεθοδικά από το 1999 έως τον Απρίλιο του 2004, οπότε παραδόθηκε η τελευταία παραγγελία πετρελαίου στο Ίδρυμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
- Macron, Merz Push to Revive Franco-German Defense Ties
- Ολυμπιακός: Μια εβδομάδα εκτός ο Σιπιόνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442