Η BMW ανακοίνωσε τους Kubica, Heidfeld για το 2009
Αμετάβλητη θα διατηρήσει τη σύνθεσή της την επόμενη αγωνιστική περίοδο η γερμανο-ελβετική ομάδα, κλείνοντας την πόρτα (για το 2009, τουλάχιστον) στους Fernando Alonso και Bruno Senna.
Η BMW Sauber έκλεισε την πλέον περιζήτητη θέση που είχε απομείνει στο μεταγραφικό παζλ της Formula 1 για το 2009, ανακοινώνοντας επίσημα χθες ότι στα δύο κόκπιτ της τη νέα σεζόν θα παραμείνουν οι Robert Kubica και Nick Heidfeld.
Στο συμβόλαιο με τον Πολωνό υπήρχε όρος που επέτρεπε στη BMW την ανανέωση και για το 2009, με δική της πρωτοβουλία. Για την περίπτωση του Heidfeld η βαυαρική εταιρεία προχώρησε σε νέο μονοετές συμβόλαιο.
Με αυτή την εξέλιξη κλείνει η πόρτα της BMW για τον Fernando Alonso, τουλάχιστον για το 2009 και τώρα ο Ισπανός έχει να επιλέξει για το εγγύς μέλλον του ανάμεσα στη Renault, τη Honda (η οποία ζητά μακροχρόνιο συμβόλαιο ώστε να οικοδομηθεί πάνω στον πρώην πρωταθλητή το μέλλον της) και τη Scuderia Toro Rosso.
Ταυτόχρονα, η BMW ανακοίνωσε ότι τη θέση του δοκιμαστή θα εξακολουθήσει και του χρόνου να έχει ο Christian Klien, άρα δεν θα υπάρξει κενή θέση για τον Bruno Senna. Αλλωστε, ο Βραζιλιάνος έχει δηλώσει ότι προτιμά να αγωνίζεται εξαρχής, παρά να περάσει έναν χρόνο στο κόκπιτ του δοκιμαστή.
Το 2009, λοιπόν, θα είναι η τέταρτη σεζόν του Heidfeld και η τρίτη πλήρης χρονιά του Robert Kubica στη BMW Sauber. Ο Πολωνός είχε κάνει το ντεμπούτο του στη F1 με τη BMW Sauber στο GP Ουγγαρίας 2006, αντικαθιστώντας τον Jacques Villeneuve.
Συμμετείχε και στους πέντε εναπομείναντες αγώνες εκείνης της περιόδου ανεβαίνοντας μόλις στον τρίτο του αγώνα -στη Monza- για πρώτη φορά στο βάθρο.
auto.in.gr
- «Την Παρασκευή θα ανακοινωθεί ο Κλοπ για την εθνική Γερμανίας»
- Κύκλωμα διαφθοράς στην Κρήτη – Συνελήφθησαν ο ιατροδικαστής Χανίων και τοξικολόγος για δωροληψία
- Στη Θεσσαλονίκη ο Τολιόπουλος για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Άρη (pics)
- Θεσσαλονίκη: Γεωργικές εργασίες με χρήση καταστροφέα έκανε ο 51χρονος που συνελήφθη για τη φωτιά στο Δερβένι
- Η Μαρία Ναυπλιώτου «ταξιδεύει» στο 83ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
- Έρευνα: Απαισιόδοξοι 6 στους 10 κατοίκους της Αττικής για την οικονομία – Σταθερό «αγκάθι» η ακρίβεια

