Συνάντηση με την Κοντολίζα Ράις είχε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών
Για «νέα ευκαιρία» και «νέο πνεύμα» στο Κυπριακό μίλησε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κ.Ράις κατά τη συνάντηση, το βράδυ της Πέμπτης, με τον Κύπριο ομόλογό της Μάρκο Κυπριανού. Ο κ. Κυπριανού ζήτησε από τις ΗΠΑ να ασκήσουν επιρροή στην Αγκυρα.
Για «νέα ευκαιρία» και «νέο πνεύμα» στο Κυπριακό μίλησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησής της, το βράδυ της Πέμπτης, με τον Κύπριο ομόλογό της Μάρκο Κυπριανού.
«Προσβλέπαμε σε αυτή τη συνομιλία, γιατί θέλουμε να είμαστε υποστηρικτικοί, καθώς η διαδικασία προχωρεί στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού» τόνισε η κ. Ράις.
Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν «ενδιαφέρουσα και σημαντική» και του δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις της κυπριακής πλευράς, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ασκήσει την επιρροή της προς την Αγκυρα, η οποία «κρατά το κλειδί της λύσης».
Στο Κυπριακό αναφέρθηκε από την Αθήνα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος λέγοντας: «Είμαστε στην αφετηρία μιας νέας προσπάθειας και πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η προσπάθεια, που ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου Χριστόφια, μπορεί να οδηγήσει στην πολυπόθητη, βιώσιμη, δίκαιη και λειτουργική λύση του Κυπριακού».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα