Και μη αμερικανικές τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σχέδιο Πόλσον
Ξένες τράπεζες που διαθέτουν δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ύψους άνω των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχέδιο του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Χένρι Πόλσον για την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
28
Ξένες τράπεζες που διαθέτουν δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ύψους άνω των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχέδιο του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Χένρι Πόλσον για την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Όπως το έθεσε ο ίδιος ο στην εκπομπή του Τζορτζ Στεφανόπουλου στο ABC, «εάν ένας χρηματοοικονομικός οργανισμός έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες στις ΗΠΑ, προσλαμβάνει υπαλλήλους στις ΗΠΑ και αντιμετωπίζει δυσχέρειες με μη ρευστοποιήσιμα βάρη, τότε αυτό έχει τις ίδιες επιπτώσεις στους Αμερικανούς πολίτες με οποιοδήποτε άλλο χρηματοοικονομικό ίδρυμα».
Σε άλλη εκπομπή, στο ΝBC, o Αμερικανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε εμπιστοσύνη στα θεμελιώδη μεγέθη της αμερικανικής οικονομίας, παραδέχτηκε ωστόσο ότι είναι μία απογοητευτική εμπειρία «να βλέπει κανείς τόσο μεγάλη ευθραυστότητα στις αγορές κεφαλαίου και να αναρωτιέται πώς φτάσαμε ως εδώ».
Ο Πόλσον εμφανίστηκε βέβαιος ότι «το Κογκρέσο θα κινηθεί γρήγορα» στην κατεύθυνση της έγκρισης του σχεδίου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Παράλληλα, δήλωσε αντίθετος με τις προτροπές των Δημοκρατικών να ενταχθεί στο σχέδιο επιπλέον βοήθεια προς τα αμερικανικά νοικοκυριά, επικαλούμενος το ενδεχόμενο να καθυστερήσει έτσι η έγκριση του σχεδίου του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442