Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλείται η Ελλάδα για φορολογικά θέματα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε στην Ελλάδα αιτιολογημένη γνώμη ζητώντας τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων της χώρας από το φόρο μεταβίβασης ακινήτων για αγορά πρώτης κατοικίας. Δύο αιτιολογημενες γνώμες για θέματα ΦΠΑ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε στην Ελλάδα αιτιολογημένη γνώμη, που αποτελεί το δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας, ζητώντας την τροποποίηση των ισχυουσών διατάξεων, βάσει των οποίων παρέχεται στους μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης ακινήτων για την αγορά πρώτης κατοικίας.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η ίδια απαλλαγή δεν παρέχεται στους αγοραστές πρώτης κατοικίας που δεν διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και οι οποίοι προτίθενται να εγκατασταθούν μελλοντικά στη χώρα αυτή.
Ακόμη, η Ελλάδα καλείται να καταργήσει τις διακρίσεις που συνίστανται στην, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, απαλλαγή των Ελλήνων υπηκόων που διαμένουν στο εξωτερικό από το φόρο μεταβίβασης ακινήτων σε περίπτωση αγοράς πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα, χωρίς όμως να παρέχεται η ίδια απαλλαγή σε αλλοδαπούς.
Εάν η Ελλάδα δεν τροποποιήσει τις νομοθετικές της διατάξεις εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Επιπλέον η Κομισιόν, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποφάσισε να απευθύνει στην Ελλάδα δύο αιτιολογημένες γνώμες, διότι οι ελληνικές αρχές δεν της κοινοποίησαν τη μεταφορά δύο οδηγιών για το ΦΠΑ στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η πρώτη οδηγία αφορά τα μέτρα που αποσκοπούν να απλουστεύσουν τη διαδικασία επιβολής του ΦΠΑ, να συνδράμουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής και να καταργήσουν ορισμένες αποφάσεις χορήγησης παρεκκλίσεων. Η δεύτερη οδηγία αφορά το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.