Παρέμβαση εισαγγελέα για τη ρύπανση στο Πέραμα ζητά ο δήμαρχος της περιοχής
Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα του Περάματος ζητά με έγγραφη αναφορά του ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Γλύκας, κάνοντας λόγο για ζημιές που προκαλούνται κυρίως από εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών. Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνης.
103
Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα του Περάματος ζήτησε με έγγραφη αναφορά του ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Γλύκας.
Σύμφωνα με την αναφορά του δημάρχου, αλλά και το πόρισμα της Έκθεσης Περιβαλλοντικών Προβλημάτων, «το Πέραμα επιβαρύνεται εδώ και χρόνια – χωρίς να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από κάποιον υπεύθυνο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής – από τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, που διατηρούν σε έκταση 300 περίπου στρεμμάτων οι εταιρίες SHELL HELLAS, B.P., TOTAL, EL PETROL και ΕΤΕΚΑ, ενώ ζημιά προκαλεί και ο ΟΛΠ με την κατασκευή της 3ης προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων».
Εν τω μεταξύ, ερώτηση σχετικά με την «παράνομη διαχείριση βιομηχανικών αποβλήτων σε πλωτές εγκαταστάσεις στο Πέρασμα, με αποτέλεσμα τη ρύπανση και μόλυνση του Σαρωνικού έθεσε προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εμπορικής Ναυτιλίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ερώτησή του, δημιουργείται σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων από πλωτές εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης των αποβλήτων που υπάρχουν στον Σαρωνικό.
«Η πλωτή μονάδα που σήμερα λειτουργεί στο Πέραμα, αρχικά αδειοδοτήθηκε μόνο για τη διαχείριση των slops των πλοίων και έχει περιορισμούς μόνο σε μία παράμετρο (υδρογονάνθρακες)».
»Σήμερα δέχεται σημαντικές ποσότητες βιομηχανικών αποβλήτων δήθεν προς επεξεργασία, τα οποία θα όφειλαν να επεξεργάζονται σε σταθερές εγκαταστάσεις και με πολύ αυστηρότερες προδιαγραφές».
Αποτέλεσμα όλων αυτών, αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής, είναι «η ασύδοτη ρύπανση του Σαρωνικού με επικίνδυνες και τοξικές ουσίες που περιέχονται στα βιομηχανικά απόβλητα, αφού ουσιαστικά πέφτουν στη θάλασσα χωρίς επεξεργασία».
»Δυστυχώς η Κυβέρνηση, όχι μόνο ανέχεται αυτή τη σκανδαλώδη ασυδοσία και ρύπανση του Σαρωνικού, αλλά προετοιμάζει και ειδική νομοθετική ρύθμιση για να καλύψει την παρανομία».
Ο κ.Λαφαζάνης ερωτά τους υπουργούς αν θα καθιερώσουν για τις πλωτές εγκαταστάσεις τους ίδιους όρους και περιορισμούς για την προστασία του Σαρωνικού που ισχύουν για τις χερσαίες και εάν θα «συνεχίσουν να ανέχονται την παράνομη διαχείριση βιομηχανικών αποβλήτων σε πλωτές εγκαταστάσεις που είναι αδειοδοτημένες μόνο για slops πλοίων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
- Στεγαστική κρίση: «Βουτιά» στις βαθύτερες αιτίες της – Από το δικαίωμα στην κατοικία στην επισφάλεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442