
Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα
Με έντονες πτωτικές τάσεις ξεκίνησαν οι συναλλαγές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, κυρίως εξαιτίας των προοπτικών για κήρυξη πτώχευσης στην Lehman Brothers.
53
Με έντονες πτωτικές τάσεις ξεκίνησαν οι συναλλαγές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, κυρίως εξαιτίας των προοπτικών για κήρυξη πτώχευσης στην Lehman Brothers.
Ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε με το άνοιγμα κατά 2,28% και διαμορφώθηκε στις 5.293,20 μονάδες.
Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν για τους ίδιους λόγους κατά το άνοιγμα και στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 2,48% και διαμορφώθηκε στις 4.225,09 μονάδες.
Με πτώση άρχισαν οι συναλλαγές και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 1,55% και διαμορφώθηκε στις 6.138,42 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, με μεγάλη πτώση κατά 4,09% έκλεισε το χρηματιστήριο της Ταϊπέι λόγω των ανησυχιών για την κατάσταση στον χρηματοπιστωτικό τομέα στις ΗΠΑ και παγκοσμίως, μετά την ανακοίνωση της επικείμενης πτώχευσης της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers.
Ο σύνθετος δείκτης έχασε 258,23 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 6.052,45 μονάδες, σε έναν όγκο συναλλαγών 72,94 δισεκατομμυρίων δολαρίων Ταϊβάν (2,28 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αποκαλύψεις Βουρλιώτη: Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ και το φαινόμενο της… λευκής κόλλας
- Άγιος Δημήτριος: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 27χρονου
- Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ιράν «αποκτά παγκόσμια διάσταση», δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Χέγκσεθ
- Η τιμωρία της UEFA στον Πρεστιάνι για την ομοφοβική επίθεση στον Βινίσιους
- Αίγινα: Συνελήφθη 16χρονη που απείλησε με μαχαίρι συμμαθητές της
- Ο ΔΣΑ είναι αντίθετος σε αρνητικές συμπεριφορές στη δίκη για τα Τέμπη – Η αιχμή για «συγκεκριμένη δικηγόρο»
