
Δέκα μεγάλες διεθνείς τράπεζες δημιουργούν ταμείο «αντι-πτώχευσης»
Δέκα μεγάλες διεθνείς τράπεζες ανακοίνωσαν την Κυριακή τη δημιουργία ενός ταμείου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το οποίο θα μπορούν να αντλούν αν κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας.
53
Δέκα μεγάλες διεθνείς τράπεζες ανακοίνωσαν την Κυριακή τη δημιουργία ενός ταμείου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το οποίο θα μπορούν να αντλούν αν κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας.
Καθεμιά από τις τράπεζες που συμμετέχουν θα συνεισφέρει επτά δισεκατομμύρια δολάρια και καθεμιά θα μπορεί να λαμβάνει ως το ένα τρίτο του ποσού του ταμείου σε περίπτωση που αντιμετωπίζει δυσκολίες, αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους.
Σ αυτό το ταμείο «αντι-πτώχευσης» συμμετέχουν οι αμερικανικές τράπεζες Bank of America, Citibank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Merrill Lynch, Morgan Stanley, η βρετανική Barclays, η γερμανική Deutsche Bank και οι ελβετικές Credit Suisse και UBS.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα