
Αντίθετος στη φορολόγηση των μερισμάτων δηλώνει ο ΣΕΒ
Τη διαφωνία του με τον τρόπο εφαρμογής της φορολόγησης μερισμάτων και του φόρου υπεραξίας, εκφράζει ο ΣΕΒ με υπόμνημα που απέστελε στον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη. Ανεπαρκές κρίνει το μέτρο της κατάργησης του αφορλόγητου στους αυταπασχολούμενους.
27
Τη διαφωνία του με τον τρόπο εφαρμογής της φορολόγησης μερισμάτων και του φόρου υπεραξίας, εκφράζει ο ΣΕΒ με υπόμνημα που απέστελε στον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη.
Για τη φορολόγηση των μερισμάτων, ο ΣΕΒ εκτιμά ότι το μέτρο θα φέρει περιορισμένα έσοδα και θα συμβάλει στη δημιουργία αντιαναπτυξιακού κλίματος, αφού θα αποτρέψει πιθανές επενδύσεις.
«Το σύστημα φορολόγησης εταιρικών κερδών μετά τον Ν.2065/92, με εξάντληση της φορολογίας σε επίπεδο της εταιρείας, αποτελεί το μοναδικό ίσως σταθερό φορολογικό κίνητρο για τις επιχειρήσεις και η οποιαδήποτε μεταβολή του θέτει σε ουσιαστικό κίνδυνο τη βιωσιμότητά του στο μέλλον» λένε στον ΣΕΒ, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα.
Η επιβολή πρόσθετου φόρου επαναφέρει υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στα κέρδη των ΑΕ, γεγονός που θα δράσει αποτρεπτικά στις επενδύσεις, ενώ η πρόβλεψη για μελλοντική μείωση των συντελεστών δεν αμβλύνει τις άμεσες επιπτώσεις από το νέο αυτό πλήγμα, σημειώνουν.
Για τον φόρο υπεραξίας, προτείνουν να υπάρχει απαλλαγή φόρου μέχρι ενός ορισμένου ποσού και για χρόνο διακράτησης άνω των δύο ετών, καθώς και να συνυπολογίζονται οι ζημιές (οι λεγόμενες υποαξίες) που προκαλούνται.
Για τα stock options, ο ΣΕΒ ζητεί να μη φορολογούνται αναδρομικά τα προγράμματα διάθεσης μετοχών.
Για την κατάργηση του αφορολογήτου στους αυτοαπασχολούμενους, ο ΣΕΒ θεωρεί το μέτρο ανεπαρκές και προτείνει την εφαρμογή πλήρους συστήματος δικαιολόγησης δαπανών διαβίωσης και αγορών παγίων μεγάλης αξίας, με υποστήριξη από διασταυρώσεις στοιχείων.
Τέλος, οι επιχειρηματίες κρίνουν ως θετικό μέτρο την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών και τις διατάξεις για τις ΔΕΚΟ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Λανουά σκέφτεται την πρόταση Ροσέτι για μηνιαία τηλεκριτική
- Αποτροπιασμός στην Καλλιθέα: Ηλικιωμένος επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε 6χρονο κοριτσάκι
- Ο Μικ Τζάγκερ γνωρίζεται εδώ και αιώνες με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, κι όμως υπάρχει ένα «αλλά»
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικη υπέστη καρδιακή ανακοπή μέσα στο σπίτι της – Την έσωσε με ΚΑΡΠΑ η μητέρα της
- Μια «αποφαστική δράση» εναντίον της Χεζμπολάχ υπόσχεται ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού
- Ντε Φράι: «Δεν έπαιζα πολύ στην Ίντερ, ήθελα να είμαι σημαντικός»


