
Στο 3,5% επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης το β τρίμηνο 2008
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ) αναθεώρησε ανοδικά την Τετάρτη τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου στο 3,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, έναντι 3,4% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
28
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ) αναθεώρησε ανοδικά την Τετάρτη τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου στο 3,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, έναντι 3,4% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Η ΕΣΥΕ αναθεώρησε επίσης ανοδικά και τον ρυθμό αύξησης, σε τριμηνιαία βάση, στο 0,8% από 0,6%, που είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο.
Υπενθυμίζεται ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο ήταν 3,6% σε ετήσια βάση και 1,1% σε τριμηνιαία βάση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΥΕ, η αύξηση οφείλεται στην αύξηση της τελικής ζήτησης της οικονομίας κατά 1,8%.
Σύμφωνα με τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς οι επενδύσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2008 μειώθηκαν κατά 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007.
Η μείωση αυτή των επενδύσεων επιβραδύνετε κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες την αύξηση της τελικής ζήτησης της οικονομίας. Παράλληλα:
– Εξαγωγές: Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,6% το β τρίμηνο του 2008 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007. Η αύξηση αυτή των εξαγωγών συνέβαλε κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση της τελικής ζήτησης της οικονομίας.
– Εισαγωγές: Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2008 οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007.
Τέλος, κατά την ίδια χρονική σύγκριση οι δαπάνες για τελική κατανάλωση αυξήθηκαν κατά 2,5%. Η αύξηση αυτή της τελικής κατανάλωσης συνέβαλε κατά 1,6 ποσοστιαίες μονάδες την αύξηση της τελικής ζήτησης της οικονομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για Ντίλιαν και Δημητριάδη – Ενημέρωση για τις υποκλοπές ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης
- Ελένη Μενεγάκη: Περήφανη μητέρα στην αποφοίτηση της κόρης της Βαλέριας
- Λιόλιος: «Η ευθύνη για την εικόνα της Εθνικής βαραίνει την ΕΟΚ και εμένα προσωπικά»
- Κρήτη: Τι έδειξε η ιατροδικαστική για την αιτία θανάτου της δημοσιογράφου Μαρίας Αντωνογιαννάκη
- Αλλάζει πίστα το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά την κίνηση Σαμαρά – Νέα δεδομένα (και) στην δικαστική αντιμετώπιση των «ιδιωτών»
- Παναθηναϊκός: Ο Νίστρουπ βάζει «υπογραφή» με το ποδόσφαιρο του


