
Καμπανάκι από τους εργαζόμενους στον «Ευαγγελισμό» για τις ελλείψεις σε προσωπικό
Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται ο «Ευαγγελισμός» με τους εργαζόμενους να μιλούν για σοβαρότατες ελλείψεις και λίστα αναμονής στα χειρουργεία έως και δέκα μήνες. Το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για το αν θα γίνει δεκτή η παραίτηση του διοικητή Α.Κονταράτου.
30
Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με τους εργαζόμενους να προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το υπουργείο Υγείας να αποφασίζει για το μέλλον του διοικητή του Α.Κονταράτου.
Οι εργαζόμενοι μιλούν για 1.350 κενές οργανικές θέσεις, ενώ λειτουργούν μόλις 6 από τα 14 χειρουργεία με αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής για μια επέμβαση να φτάνει ακόμα και τους 10 μήνες.
Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Τρίτης, τους τελευταίους 20 μήνες αποχώρησαν περίπου 200 εργαζόμενοι, ενώ κατά το ίδιο διάστημα προσελήφθησαν μόλις 50 με συμβάσεις μικρής διάρκειας.
Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να ληφθεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας για την υπόθεση του διοικητή Αντώνη Κονταράτου, μετά την αποκάλυψη εγγράφου με το οποίο συνιστούσε στους γιατρούς του νοσοκομείου να παραβιάσουν τον νόμο για τις προμήθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές ελλείψεις σε απαραίτητα υλικά.
Ο ίδιος ο κ. Κονταράτος στο έγγραφο παραίτησής του αφήνει έκθετο το υπουργείο Υγείας αναφορικά με τον νέο νόμο περί προμηθειών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 66χρονος για τη φωτιά στο φράγμα Θέρμης
- «Ο πόνος συνεχίζεται»: Τι λένε τα ΜΜΕ στην Αγγλία για τον αποκλεισμό από τον τελικό του Μουντιάλ (pics)
- Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 30χρονου από οκτώ άτομα
- Ορφέας Αυγουστίδης: Θα γίνει πατέρας για δεύτερη φορά
- Βόρεια Ελλάδα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών – 4 συλλήψεις, αναζητείται ο δεύτερος αρχηγός
- Μουντιάλ: Ο viral speaker της Αργεντινής «τρελάθηκε» ξανά – Το ασύλληπτο ξέσπασμα μετά το 2-1 του Λαουτάρο (vid)