
Αυστηρότερες ποινές για το ντόπινγκ στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο
Αυστηρότερες ποινές για όσους αθλητές χρησιμοποιούν απαγορευμένες ουσίες, μείωση απολαβών και κατάργηση των προσλήψεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο κατά του ντόπινγκ, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.
- Αγνοια Κούβελου για το σχόλιο Ρογκ περί μεταλλίου στη ντόπα
- Αδυναμία ελέγχου της M3 καταλογίζουν ΔΟΕ και WADA στην ελληνική πλευρά
27
Νέος κανόνες για τα προνόμια των πρωταθλητών βάζει το αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.
Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο περιορίζει το δραστικό περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς θα αφορά μόνο στους αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο διορισμός θα γίνεται μόνο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τους αθλητικούς φορείς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το δικαίωμα διορισμού θα ισχύει μετά την απόσυρση του αθλητή από την ενεργό δράση και εφόσον, βεβαίως, δεν έχει κατηγορηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Σημειώνεται ότι η παραπάνω πρόνοια υπάρχει και στον ισχύοντα νόμο, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί.
Επίσης, στο νομοσχέδιο προβλέπεται η κατάργηση του δικαιώματος απευθείας εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευσηκαι αντικαθίσταται με ένα σύστημα κλιμακωτής μοριοδότησης (από 15% έως 50% ανάλογα με τη διάκριση).
Τέλος, θεσπίζονται κυρώσεις για τις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών σε περίπτωση «ομαδικού ντόπινγκ» (σε επίπ. εδο εθνικής ομάδας), που φθάνουν μέχρι και στην άρση της κρατικής αναγνώρισης σε περίπτψση υποτροπής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο Νετανιάχου «ξέρει ποιος είναι το αφεντικό»
- Άνοιξε το σκορ η Γαλλία με πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Ωραιόκαστρο: Νέο μήνυμα από το 112 – «Αν βρίσκεστε στην Ανθούπολη, απομακρυνθείτε προς το γήπεδο της Λητής»
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Συνελήφθη ο 76χρονος – Επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του στην πρόκληση της πυρκαγιάς
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Δύο πυροσβέστες με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα – Μεταφέρθηκαν στο «424»
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Κρίσιμη η κατάσταση στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών
