Η Βραζιλιάνα Μάγκι νίκησε τη Λεμπέντεβα για ένα… πόντο στον τελικό του μήκους
Με άλμα στα 7,04 μέτρα, επίδοση που σημείωσε στην πρώτη προσπάθειά της, η Βραζιλιάνα Μόριν Χίγκα Μάγκι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος γυναικών! Το ασημένιο κατέκτησε η Ρωσίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Τατιάνα Λεμπέντεβα, με 7,03 μέτρα στην τελευταία προσπάθειά της και το χάλκινο η Νιγηριανή Μπλέσινγκ Οκαγκαμπάρε με 6,91 μέτρα.
Η Βραζιλιάνα Μόριν Χίγκα Μάγκι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος γυναικών με άλμα στα 7,04 μέτρα, επίδοση που σημείωσε στην πρώτη προσπάθειά της.
Το ασημένιο κατέκτησε η Ρωσίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Τατιάνα Λεμπέντεβα, με 7,03 μέτρα στην τελευταία προσπάθειά της και το χάλκινο η Νιγηριανή Μπλέσινγκ Οκαγκαμπάρε με 6,91 μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οκαγκαμπάρε μπήκε την τελευταία στιγμή στον τελικό, καθώς στον προκριματικό ήταν 13η, όμως η Ουκρανή Λιουντμίλα Μπλόνσκα, η οποία είχε προκριθεί, αποβλήθηκε από τους Αγώνες, γιατί βρέθηκε «θετική» σε έλεγχο ντόπινγκ.
Η Καρολίνα Κλουφτ από τη Σουηδία, η οποία δεν αγωνίστηκε στο έπταθλο, γιατί προτίμησε να ρίξει το βάρος στο μήκος, έμεινε εκτός οκτάδας (9η) με 6,49 μέτρα.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30