Κακή πρεμιέρα για την εθνική που σκέφτεται τη Γερμανία
Η εθνική ομάδα μπάσκετ δεν έκανε το ξεκίνημα που ήθελε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και γνώρισε την ήττα με 81-66 από την Ισπανία, αποτέλεσμα που βέβαια δεν επηρρεάζει την πορεία της στη διοργάνωση. Ετσι πλέον η ομάδα του Γιαννάκη σκέφτεται τον αγώνα της Τρίτης (09:30) με την Γερμανία.
Η εθνική ομάδα μπάσκετ δεν έκανε το ξεκίνημα που ήθελε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και γνώρισε την ήττα με 81-66 από την Ισπανία, αποτέλεσμα που βέβαια δεν επηρρεάζει την πορεία της στη διοργάνωση.
Ετσι πλέον η ομάδα του Γιαννάκη σκέφτεται τον αγώνα της Τρίτης (09:30) με την Γερμανία.
Με το σκορ στο πεντάλεπτο να είναι ψηλά, στο 14-12 υπέρ της Εθνικής μας, αντιλαμβάνεστε ότι το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για τον …ουδέτερο. Γρήγορος ρυθμός, επιθέσεις κοντά στα 15 και διαδοχικά εύστοχα τρίποντα συνόδευσαν τις δύο ομάδες μέχρι το 6, με τον Βασίλη Σπανούλη να βρίσκει …τη χαρά του στο ανοικτό γήπεδο, αλλά να «βραχυκυκλώνει, όπως και οι υπόλοιποι διεθνείς, στις βολές (2/9 μέχρι το 10).
Στη συγκεκριμένη αστοχία οφείλεται το -4 του δεκαλέπτου (16-20), το οποίο πάντως, βελτιώνοντας την απόδοσή μας, γρήγορα καλύψαμε στο ξεκίνημα του δευτέρου.
Kι ενώ, λοιπόν, η Εθνική μας έδειχνε να πατά γερά στα πόδια της – καλύτερα απ ό,τι η Ισπανία – ήρθε ένα… καταστροφικό πεντάλεπτο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Διαδοχικά λάθη, χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και κακές επιλογές στην επίθεση κόστισαν στην ομάδα μας ένα σερί 0-9, το οποίο έφερε τους ισπανούς στις παρυφές του +10 (26-35, 19.50).
Τουλάχιστον, κρατήσαμε εμείς την τελευταία λέξη του ημιχρόνου, καθώς με καλάθι και φάουλ του Σπανούλη (15 πόντους στο ημίχρονο) μπήκαμε στα αποδυτήρια, έχοντας κλείσει τη ψαλίδα στο -6 (29-35, 20`).
Όμως η εθνικής μας ήταν απούσα στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου, με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να εκτοξεύσουν τη διαφορά στους 19π. (31-50) και να αποκτήσουν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης.
Οι διεθνείς κατάφεραμ να καλύψουν μέρος της διαφοράς (44-56, 18), ωστόσο το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Ισπανία να κρατά σε απόσταση την Εθνική μας (+16, 46-62).
Η παρέα του Γκασόλ είχε απαντήσεις σε κάθε απόπειρα της ομάδας μας να επανέλθει. Διατήρησε το πάνω χέρι μέχρι τέλους, φτάνοντας στο τελικό 81-66.
Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου… τερμάτισαν την πίστα του ποδοσφαίρου! Ανεπανάληπτη παράσταση, διαφήμιση του ποδοσφαίρου με 9 γκολ (!) και μια ρεβάνς που ήδη αναμένουμε με λαχτάρα για να μάθουμε τον φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και να «χορτάσουμε» ξανά… αστεράτο ποδόσφαιρο.